Летовање на Панонском мору вреди сваке плаћене паре

Сезона годишњих одомора је у току и многи грађани одлучили да се одмарају у Војводини.
nedeljni Strand 01
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

За њих су туристички посленици припремили одличну понуду у, практично, целој покрајини па се годишњи одмор може провести и у викендицама на Фрушкој гори, Палићу, Белој Цркви, Апатину, Ковачици, Черевићу....

Већ сада су многи објекти добро попуњени и како они који их издају кажу, задовољни су одзивом туриста. Када се томе дода нових 15.000 динара које кроз ваучере бесповратно даје држава онда ће посета Панонском мору свакако бити још интересантнија и примамљивија. Напомињу да се гости најчешће задржавају неколико дана, али да има и оних који остају цео годишњи одмор те да на боравак гостију значајно утиче временска прогноза. Протекле две године, због коронавируса и протокола које су друге земље имале за долазак туриста, највише је било домаћих гостију, али наши саговрници кажу да су већ сад многи објекти резервисани за јули и добар део августа. Када су цене смештаја у питању, по особи је ноћење најчеће око 10 евра,а  дневни закуп апартмана, у зависности од дестинације, креће од око 25 евра па навише. 

60 евра апартман у Врднику у близини бање

Понуде су различите, па ако неко жели да део годишњег одмора проведе у викендици у Раковцу, током прва четири дана у недељи дневни закуп платиће 90 евра. За викенд ће морати да издвоји 130 евра по дану, а ако се боравак продужи цена се договара. У Врднику се може закупити апратман с два лежаја у близини бање за 25 евра, али и за 60 евра.

Много је гостију који одмор проводе у Белој Цркви, а у овом месту је   понуда смештаја све већа и све квалитетнија. По речима Жељка Милованова, који у овом месту нуди смештај у две виле- једној у центру, а другој у близини језера, гостију има. 

1.300 динара ноћење на Палићу

- Цена самештаја у јулу и августу је 11 и 12 евра по особи, трокреветне собе су од 29 до 33 евра, петокреветни апартман је 50 евра, а гости на

располагању имају базен, лежаљке, терене за спортске активности, интернет... - каже Милованов. - Већ се скоро две деценије бавимо овим послом и наши гости су махом домаћи туристи, пре свега из Београда, Новог Сада, Панчева, Зрењанина, имамо и госте из Румуније, а све је више и оних који се активно одмарају, те нас посећују бициклисти из целе Европе.

Интересовање за долазак у јулу већ је добро, а сигуран сам да ће још боље бити у августу када и иначе има највише гостију у Белој Цркви.

Специјални резерват природе Засавица привлачи велики број туриста из Србије, али и из иностранства. Они који желе да се упознају са свим лепотама овог резервата, могу се сместити у Домаћинству Чикић. Ово домаћинство турзмом се бави већ осам година, а уз домаћу храну и различите врсте услуге нуди ноћење за 10 евра. За оне који би уз ноћење и доручак издвојиће 15 евра, полупансион је 20, а пун панисион је 25 евра.

- Долазе нам гости из наше земље, али и целе Европе, као и они који су у транзиту кроз Србију, а захваљујући квалитету наше понуде многи гости нам се враћају - каже Слободан Чикић. Већ сад смо попуњени око 80 одсто, а највишпе је гостију који се одлучују за полупансион.


Савремено опремљени објекти

Извесно је да су туристички посленици у Војводини који нуде смештај,  последњих година уложили значајна средства у опремање објеката које издају. Готово без разлике, собе су категорисане, а реч је о комфорним и савременио опремљеним објектима, интернетом, базеном, уређеним паркингом... Понуда је разноврсна - од обејката у граду до оних скривених од градске вреве, у руралним срединама, а баш то, кажу наши саговорници, многе госте и привлачи.


Гостију има и на Палићу, а у овом туристички веома познатом месту, цене закупа смештаја, као и свугде, зависе од много фактора. Тако се апартман за две особе може закупити за 4.800 динара по ноћи, али и за 6.000 динара, има и оних који ноћење наплаћују 3.500 динара, а ако се остаје више од четири ноћи, цена је нижа. Има и објеката у којима је ноћење 1.200 динара по особи, а у на неким објектима је 2.000 динара

У Вили Николас на Палићу, по речима Маргите Михаљевић, има гостију - највише из Србије и Мађарске, али и оних у транзиту, а у овом објекту су и гости који за боравак користе ваучере.

- Ноћење је 1.300 динара, имамо базен, бицикле, ђакузи... - каже Маргита Михаљевић. - Многи гости се враћају што нас веома радује и већ сад је око 80 одсто капацитета у јулу и августу резервисано. Гостију је сада нешто мање него током претекле две године, али не значајно.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести