Мали: Порезнике чека реформа

Министар финансија Синиша Мали рекао је директорима у Пореској управи да имају добре резултате, али да могу бити још бољи.
д
Фото: Tanjug

Због тога ће формирати радну групу која би требало да убрза реформу ПУ. По медијским наводима, Мали се у петак састао с 12 заменика директора Пореске управе и од њих тражио кључне тачке које отежавају рад привреде и успоравају привредни раст државе.

На састанку, који је био затворен за јавност, Мали је с њима разговарао о изазовима с којима се порезници суочавају, потезима које треба предузети и чињеници да се Пореска управа мора модернизовати, због чега је одлучио да формира радну групу која би требало да убрза њену реформу, укључујући скраћење рокова за повраћај ПДВ-а, подизање пореских прихода и бољу пореску дисциплину.

Министру финансија приоритет је модернизација Пореске управе, о чему сведочи то што ће он председавати радној групи која ће се састајати једном недељно.

– У петак је разговарао с директорком Пореске управе Драганом Марковић и свим њеним помоћницима. Они су му представили резултате својих сектора и истакли највеће изазове. Закључак је да имају добре резултате, али да то све може бити још боље и да ће се тиме бавити радна група – рекао је неименовани извор.

У Пореској управи имају добре резултате, али могу бити још бољи

Како је навео, на састанку је констатовано и да се на трансформацији Пореске управе ради већ неколико година, да су резултати добри, али да је потребно да се уради још више.

Истовремено, Мали је поздравио и то што се све пореске пријаве могу радити електронским путем и оснивање Центра за пружање услуга пореским обвезницима.

Е. Дн.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести