Мали: Србија је лидер у региону, али заједно смо још јачи

НОВИ САД: У оквиру конференције “Један регион, једно тржиште - корак напред ка заједничком тржишту Европске уније” у Новом Саду вечерас је уприличена радна вечера на којој је био и министар финансија Синиша Мали, који је истакао важност повезивања земаља Западног Балкана, у оквиру иницијативе председника Вучића "Мини Шенген", а која је добила обрис кроз програм "Опен Балкан".
sinisa mali
Фото: Tanjug (B. Stekić, arhiva)

"Србија је лидер у региону када је економски развој у питању, али не можемо све сами и нама је важно да нас прате и остале земље Западног Балкана јер када наступамо заједно много смо јачи и атрактивнији за глобални свет. Радујем се тренутку када ће камиони без задржавања прелазити границе, када ће радне дозволе важити свуда и сада о томе разговарамо да покажемо младима да своје снове могу да остваре у својим земљама", рекао је министар.

Радну вечеру је отворио шеф канцеларије Фондације "Конрад Аденауер" за Србију и Црну Гору Норберт Бекман Диркес, а директор Фонда Европски послови АП Војводине Александар Симурдић обратио се гостима из пословне заједнице речима да младим лидерима који су разговарали у току дана о важности повезивања земаља Западног Балкана највише могу помоћи јаки предузетници из региона.

"Интегрисан регион са 18 милиона становника је атрактивнији и привлачнији на глобалној сцени и нуди простир за развој трговине, дигитални и индустријски напредак. Оно што смо урадили са споразумом о ромингу сада хоћемо и са пословним људима и укидање граница је у интересу свих нас", поручио је Симурдић.

Поред великог броја пословних људи свечаној вечери су присуствовали и министар економског развоја Црне Горе Јаков Милатовић и заменица генералног секретара Савета за регионалну сарадњу Владе Србије Тања Мишчевић.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести