Михајловић: Аеродром у Београду има најбржи тренд раста у региону

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да аеродром "Никола Тесла" у Београду има најбржи тренд раста у региону и да ће данашњим отварањем нових терминала достићи капацитете од 7,5 милиона путника, два милиона више него сада.
zorana mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Отварање два нова терминала, како каже, доноси напредак у брзини путника који одлазе или се враћају са пута.
"Аеродром 'Никола Тесла' је по броју путника најбрже растући аеродром у овом делу Европе. Али су потребна непрестана улагања, јер планирамо да за 25 година капацитет аеродрома буде такав да може да прими 17 милиона путника", рекла је Михајловићева за РТС.

Говорећи о безбедности у саобраћају оних који полазе на одмор, рекла да је главни циљ безбедност људи.
"Статистике показује већи број повређених, већи број несрећа, погинулих. Када смо скоро завршили Коридор 10 имамо четири милиона више возила него предходних година и број несрећа је већи", појаснила је министарка.


Отворен нови терминал на аеродрому Никола Тесла

Потпредседница владе Зорана Михајловић пустила је данас у рад Термина 2Б на београдском аеродрому "Никола Тесла" и обишла радове на Терминалу 1.
Терминал 2Б има укупно има 10 шалтера за чекирање, а Терминал 1 ће имати 18 шалтера и биће завршен до краја месеца.
Вредност радова на оба терминала је милијарду динара.
Та два терминала ће за два милиона повећати број путника, односно са 5,5 милиона, колико се очекује у 2017, на 7,5 милиона путника.


Зато је апел, наглашава она, да се води рачуна о безбедности возача који су најосетљивија категорија. 
"Наш задатак је да до 2020 године ниједно дете не погине у саобраћјају, то се ради од пелена. Позив и апел свима немојте страдају други, чувајте се", закључила је она.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести