Михајловић: Биће довољно струје, гаса и топлотне енергије

ОБРЕНОВАЦ: Грађани могу да буду потпуно мирни, Србија ће у месецима пред нама имати довољно електричне енергије, гаса и топлотне енергије, изјавиле је данас министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.
с
Фото: FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

"Грађанима ће струја и гас бити испоручивани по гарантованим ценама, без повећавања", рекла је она приликом обиласка капиталног ремонта блока од 650 мегавата у Термоелектрани Никола Тесла Б у Обреновцу.

Михајловићева је фодала да ће Влада Србије врло брзо сазвати састанак са ЕПС-ом и Привредном комором Србије како би се нашао модел снабдевања индустрије који ће омогућити да у садашњим приликама кризе и високих цена струје у Европи не буду угрожена пословања ЕПС-а и домаће индустрије.

Генерални директор ЕПС-а Милорад Грчић је изјавио да се чине напори да ремонт блока који није рађен 40 година, а планирано је да траје 210 дана буде завршен 11 дана пре тог рока.

Навео је како се у садашњој енергетској кризи види оправданост политике председника Александра Вучића да Србија обнови и сачува све своје термо и хидроенергетске потенцијале.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести