Михајловић: Цена струје за грађане остаје иста до краја зиме

БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић поручила је данас да неће бити промене цене струје за домаћинства све до краја грејне сезоне, односно до марта месеца.
struja
Фото: pixabay.com

Гостујући на ТВ Танјуг, Михајловић је казала да је то најчешће питање које Министарство добија од грађана и поновила да је одлука државе да цена за домаћинства остаје иста.

"У међувремену, свакако већ има одређених промена за привреду и индустрију, како њихови уговори полако у току године истичу, тако ЕПС разговара са сваком компанијом и проналази оптималну цену и за ЕПС и за те компаније", рекла је Михајловић.

Истиче да држава мора да помогне привреди, јер је, наглашава, веома значајно да се привреда окрене да користи гас, а што мање струју, а тренутно је, додаје, немогуће да функционише без те струје.

"Цена електричне енергије за домаћинства остаје, неће се мењати, а цена за привреду се мења. Видећемо од следеће године какво је стање и како ћемо радити са ценом за домаћинство", рекла је Михајловић.

Додала је да ће се држава потрудити да цена за привреду не угрози њихове производе и конкурентност, а самим тим и конкурентност државе.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести