Михајловић: Девет милијарди за транспортну инфраструктуру

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је инвестиционим програмом "Србија 2025" предвиђено да од укупно 14 милијарди евра чак око девет милијарди буде уложено у транспортну инфратсруктуру.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Михајловићева је за "Политику" рекла да се највећи део новца односи на путну инфраструктуру, односно око пет милијарди евра.

"У железницу ће бити уложено више од 3,5 милијарди евра, а у водни саобраћај око 274 милиона евра", рекла је министарка.

Она је навела да ће се улагати и у ваздушни саобраћај и да ће у фокусу бити развој Аеродрома "Морава" код Краљева, где ће се градити нова писта.

Када је реч о станоградњи, Михајловићева каже да ће се у марту у Врању у своје станове уселити први припадници Војске и полиције, у оквиру пројекта градње више од 8.000 станова широм Србије за који је издвојено 274 милиона евра.

"У новом инвестиционом плану, који су представили председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић, предвиђено је још 500 милиона евра за станове за младе брачне парове", казала је.

Она је рекла и да је веома задовољна оним што је урађено у 2019. години.

"Када видим да смо ове године завршили и пустили у саобраћај 130 километара ауто-пута, што нико пре нас није могао ни да замисли, а акмоли уради, не могу да будем незадовољна...Мислим да је највећи успех који сам постигла то што сам потпуно променила перцепцију о инфраструктури", рекла је министарка.

Она је подсетила да Србија данас у инфраструктури, као ни у једној другој области, има највеће светске играче.

"У Србији, инфраструктура је лига шампиона. Зато је реч године у Србији "ауто-пут" и то сматрам својим великим успехом", рекла је министарка.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести