Михајловић: Инжењерска комора кућа за све инжењере

БЕОГРАД: Инжењерска комора је кућа за све инжењере у Србији, поручила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и додала да ће се издавање лиценци вратити у ИКС.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Kujundžić, arhiva/Zorana Mihajlović

Инжењерска комора Србије поново постаје кућа за све инжењере, јер су српски инжењери најважније што Србија има када говоримо о сектору грађевинарства, и без њих нема посла и развоја, рекла је Михајловић за Прву телевизију.

Она је објаснила да је јуче потписан споразум о сарадњи између Министарства и коморе, јер је важно да се инжењери још више укључе у све пројекте које држава реализује.

Оценила је да је у претходном периоду, док је министар био Драгослав Шумарац, било много више политике него струке у комори, да се новац трошио неконтролисано, а инжењери уцењивали чланарином, како би добили лиценцу.

Зато смо ми 2017. године преузели издавање лиценци, јер смо имали застој од годину дана када комора то није чинила. Не можете инжењерима одузети један од основних алата за рад, јер без тога не могу да учествују нити потпишу пројекте. Али, вратићемо изадавње лиценци у ИКС, јер је она место за то, рекла је она.

Михајловићева је додала да држава покреће нови инвестициони циклус вредан 20 милијарди евра само у инфраструктури.

Инфраструктура је од националне важности. И јучерашњи споразум са Инжењерском комором посебно је важан јер ћемо комору као организацију укључити у све што радимо. Комора није само Београд, већ се налази у десет градова у Србији, има свој Управни одбор и скупштину и учествоваће активно у пројектима које реализујемо, изјавила је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести