Михајловић: Много тога се, набоље, променило од 2012.

БЕОГРАД: Попредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је вечерас да се много тога, и то набоље, променило од 2012. године када је Српска напредна странка (СНС) ушла у владу.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Много тога се променило од 2012. године до данас и само злонамерни ће рећи да ништа није добро. Почев од тога да смо тада имали хиљаду градилишта, а данас 56.000, да смо изградили преко 350 километара ауто-путева и реконструисали 550 километара пруга, до улагања у водни и ваздушни саобраћај и побољшање услова пословања у Србији, рекла је Михајловића на ТВ Ас у Шапцу.

Она је истакла да земља данас има стабилан буџет који гарантује све велике инвестиције и инфраструктурне пројекте и да не постоји велика сила, од САД, Кине, Русије до међународних финансијских организација, која не каже да је Србија данас најбрже растућа економија у овом делу Европе.

Како се преноси у саопштењу из њеног кабинета, Михајловићева је истакла да је за Србију важно регионално повезивање јер то значи бољи живот за грађане, нове инвестиције и останак у Србији.

Она је подсетила и да се Србија данас налази на деветом месту на свету по издавању грађевинских дозвола, а да је 2014. године била 184.

Поред електронских дозвола, до краја године имаћемо и е-катастар, а следеће године и електронске планове. Грађевинарство је највећи замајац у привредном расту земље. Желимо да показемо грађанима да не мора да чекају да прођу деценије да би завршили велике пројекте, закључила је министарка.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести