Михајловић: Обновљена 22 километра пута у Великом Градишту

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ: У Великом Градишту данас су отворена два пута укупне дужине 22 километра у које је уложено два милиона евра, а министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је најавила да ће исто толико новца бити уложено у развој аеродрома у тој општини.
Фонет/МГСИ/Зорана Михајловић у Великом Градишту
Фото: Фонет/МГСИ/Зорана Михајловић у Великом Градишту

Реконструкција регионалног пута Рам - Тополовник, од 14 километара и локалног пута Сребрно језеро - Затоње, од осам километара, договорена је пре седам месеци на састанку представника Браничевског округа са министарком Михајловић.

Челници локалне самоуправе су јој захвалили што је одржала обећање и навели да је сарадња са министарком добар пример сарадње локалне самоуправе и Републике.

Михајловић је нагласила да реконструкција тих путева није једино што се ради у Великом Градишту и додала да Министарство ради на развоју аеродрома Велико Градиште који ће бити припојен предузећу "Аеродроми Србије", за који каже да ће бити први туристички аеродром у Источној Србији.

Навела је да је у Браничевском округу уложено шест милијарди динара у реконструкцију пруга и додала да је до сада завршена пруга Мала Крсна - Пожаревац и Пожаревац - Мајданпек, а да се тренутно ради пруга Јајинци - Мала Крсна.

Говорећи о водном саобраћају, Михајловић каже да ће се радити на изградњи путничког пристаништа код Рамске тврђаве.

Најавила је да ће Велико Градиште добити канализацију тамо где недостаје.

Министарка је истакла да ће брза саобраћајница Пожаревац - Велико Градиште према Кладову почети да се гради следеће године, док ће се ове године радити на припреми техничке документације.

Закључила је да без изградње инфраструктуре нема ни привредног ни туристичког развоја и да не можемо да очекујемо да ће инвеститори доћи тамо где нема путева.

Додала је да инфраструктура значи пре свега грађанима који ту живе, а да је посао Министарства да им обезбеди све што им је од инфраструктуре потребно.

Председник општине Велико Градиште Драган Милић каже да је отварање два пута у Великом Градишту од великог значаја за ту општину која има потенцијал у развоју туризма због Сребрног језера и Дунава.

Истакао је да је општина добила понуду од Немаца који намеравају у близини Сребрног језера да отворе хотел у који би уложили 10 милиона евра.

"Управо су ова два пута жила куцавица наше општине и не само са аспекта развоја туризма, већ и повезују источну Србију са Банатом", рекао је Милић.

Наводи да све више туриста који посете Рамску тврђаву, у чију обнову је, подсећа, уложено 1,7 милиона евра, настављају свој пута ка Сребрном језеру.

"То је комплетна туристичка понуда за људе који дођу у овај крај, а има их све више из Румуније, Немачке... Зато намеравамо да још више улажемо у туризам", рекао је Милић.

Михајловић је најмлађим мештанима Затоње донела новогодишње поклоне.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести