Михајловић: Сурчин-Обреновац у саобраћају 19. децембра

ОБРЕНОВАЦ: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је данас радове на мосту преко Саве и Колубаре који повезује Сурчин и Обреновац и најавила да ће та деоница бити пуштена у саобраћај 19. децембра.
Na izgradnji mosta na autoputu Surčin-Obrenovac/Fonet/MGSI
Фото: Фонет/МГСИ/На изградњи моста на аутопуту Сурчин-Обреновац

Она је рекла да је овај пројекат пример како треба да изгледају сви инфраструктурни пројекти у Србији, да не касни ниједан дан, да све иде по плану и да су се сви оперативни проблеми отклањали брзо, на лицу места. 

Михајловић је истакла да верује извођачима и инвеститорима да ће 19. децембра деоница Сурчин-Обреновац дугачка 17, 6 километара бити пуштена у саобраћај.

Радови на овој деоници почели су у марту 2017. и биће завршени за Светог Николу, поручила је Михајловићева.

Радове је са министарком Михајловић обишла и амбасадорка Кине у Србији Чен Бо, као и директор ЈП “Путеви Србије” Зоран Дробњак.

Михајловић је рекла да Кина и Србија реализују велике инфраструктурне пројекте и да се не зна који од њих је важнији за Србију.

Такође је нагласила да се све то чини захваљујући добрим билатералним и пријатељским односима две земље, а пре свега два председника. 

"За нас је ово важан дан јер је и овај мост важан на деоници Сурчин -Обреновац и зато смо много пута до сада долазили и обилазили радове да видимо да ли овако велики подухват иде по плану и да ли ћемо стићи да га завршимо на време", рекла је министарка. 

Истичући да је једна страна моста у потпуности завршена и да се може прећи са једне на другу, министарка је рекла да она и амбасадорка Кине верују извођачима и инвеститорима да ће 19. децембра ова деоница Сурчин-Обреновац бити пуштена у саобраћај.

Такође је истакла да ће за Србију и грађане то значити много.

Подсетила је да ће у августу бити пуштена у саобраћај деоница од Обреновца до Прељине и да ће уз деоницу Сурчин-Обреновацто бити нових 120 км пута Коридору 11 захваљујући чему ће се заобилазити Ибарска магистрала и људи брже путовати и повезивати се.

“За нас је овај мост симбол пријатељства и повезивања и нећемо се противити предлогу општине Обреновац да он понесе име два председника, Србије и Кине”, рекла је Михајловић.

Такође је истакла и да је ово критична година како за почетак нових пројекта, тако и завршетка неких ранијих.

Извођач грађевинских радова на изградњи моста преко Колубаре и Саве је кинеска компанија CCCC (China Communications Construction Company), инвеститор ЈП “Путеви Србије”, а финансијер је Влада Србије, односно Министарство грађевинарства.

Вредност радова је 209 милиона евра, а дужина деонице је 17,6 километара.

Пројектом је предвиђена изградња аутопута у пуном профилу са четири возне и две зауставне траке у укупној ширини од 29 метара.

Мост преко Саве и Колубаре дугачак је 1.581 метара, а до сада је на конструкцији моста изведено скоро 95 одсто радова.

Завршено је око 60 одсто хидроизолације пешачких стаза, бетонирано 44 одсто пешачких стаза и 55 одсто бетонских ивичњака.

Директор ЈП “Путеви Србије” Зоран Дробњак подсетио је да су радови почели у марту 2017. и да се очекује да ће ова деоница бити отворена када је и планирано - 19. децембра.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести