Михајловић: Улагања у водни саобраћај пола милијарде евра

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић оценила је данас, у разговору са замеником министра индустрије и трговине Русије Олегом Рјазанцевим, да две земље имају не само добре и пријатељске односе већ и одличну сарадњу на свим инфраструктурним пројектима које заједнички реализују.
Mihajlovic i Rjazancev/Fonet/MGSI
Фото: Фонет/МГСИ

Како се наводи у саопштењу из њеног кабинета, Михајловићева је у разговору који био посвећен могућностима сарадње у области водног саобраћаја и бродоградње, рекла да Србија, поред улагања у друмски и железнички саобраћај, у последње две године улаже и у водни.

"Србија се брзо развија, поред улагања у друмски и железнички саобраћај, у последње две године покренули смо водни транспорт, у који инвестирамо пола милијарде евра. Поносни смо на нашу традицију у бродоградњи и желимо да с Руском Федерацијом развијемо сарадњу и у овој области, у коју се у Србији није улагало деценијама“, рекла је министарка.

Рјазанцев је рекао је да је Руска Федерација спремна да подржи Србију у развоју бродоградње и водног саобраћаја.

"Упознати смо с тим колику пажњу посвећујете развоју бродоградње и водног транспорта. Ту смо да пружимо подршку, поделимо своја искуства и знања и развијамо своје технологије и на територији Србије. Сигуран сам да ћемо на данашњем пословном форуму говорити о конкретним потребама и оптималним решењима“, рекао је Рјазанцев.

Михајловићева и Рјазанцев данас су у Београду отворили Пословни форум Србије и Русије, који је окупио предтавнике више од 60 компанија.

Михајловићева је по завршетку састанка руском колеги поклонила азбуку у златовезу, рад српских жена са села, које у оквиру иницијативе "Упослимо хиљаду жена у руралним подручјима" израђују традиционалне српске рукотворине, додаје се у саопштењу. 

Иницијативу "Хиљаду жена" покренули су Координационо тело за родну равноправност, НАЛЕД и Етно-мрежа. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести