Милион долара од Јунајтед групе, донирају млекара Шабац и McCann  

БЕОГРАД: Јунајтед група, која послује у седам земаља у региону, за борбу са коона вирусом донираће медицинску опрему и новац у вредности од три милиона долара, од чега је за Србију намењено милион долара.
test
Фото: Youtube Printscreen

Поред новчане донације од 220.000 долара, Јунајтед група, у оквиру које послује СББ, Telemach, United Media, наручила је 8.800 најквалитетнијих комплета тестова за вирус, 11 медицинских вентилатора (хируршких респиратора), 250.000 маски, 440 топломера и 7.000 заштитних наочара у вредности од 800.000 долара, саопштила је Јунајтед група.

Из ове компаније поручују да желе да помогну да сви заједно што пре пребродимо једну од највећих светских здравствених криза, као и да медицинским радницима олакашају обављање посла, а грађанима омогуће додатну сигурност.

И млекара "Шабац" одлучила је да из буџета намењеног за промоцију нових производа - воћних јогурта, свих 100.000 евра, уложи у донације, у жељи да помогне најугроженијима услед пандемије вируса ковид-19.

У саопштењу млекаре "Шабац", директорка Маркетинга Ивана Стевановић изјавила је да је у току подела и 270 поклон пакета за запослене на Клиници за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије, као и 100 поклон пакета за пензионере.

Додала је да је млекара до сада донирала 8.000 литара дуготрајног и Poppy чоколадног млека, као и више од 10 тона АБТ јогурта, воћних јогурта, А Ла кајмака, Медитеранео сира, морске соли и Сирка млечног намаза.

Млекара “Шабац” је ангажовала и фирму из тог града да услужно произведе 10.000 маски за лице које ће се донирати за Војску Србије.

McCann Група је донирала средства за набавку пет респиратора за здравствене установе у Србији, а њен оснивач Срђан Шапер истиче да је у овим тешким тренуцима потребна подршка и солидарност, како би сви заједно победили, саопштено је из те компаније.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести