Мишелин одложио избор ресторана у Србији за 2021. због короне

БЕОГРАД: Због погоршања ситуације изазване пандемијом ковид-19, Водич Мишелин принуђен је да прилагоди своје активности широм света, те да одложи откривање неких селекција ресторана за следећу годину, међу којима је и она најављена за прву половину децембра у Србији.
restoran hrana
Фото: pixabay.com

Епидемиолошка ситуација, која се последњих недеља драстично погоршала у многим деловима света представља изазов без преседана за гастрономски и туристички сектор, што утиче и на активност инспектора Мишелин Водича.

Због тога, Водич Мишелин мора да одложи откривање неких избора ресторана, међу којима су и београдски за 2021. годину, наводи се у саопштењу Туристичке организације Србије.

"Због пандемије ковид-19, објављивање Мишелиновог водича за Србију, претходно планирано за 11. децембар 2020. године биће одложено", рекао је Гвендал Поуленек, међународни директор Водича Мишелин.

Каже да ће тимови остати у блиској вези са Туристичком организацијом Србије и интересовање за београдску кулинарску сцену остаје непромењено.

"Редовно ћемо надгледати ситуацију и када се за то стекну услови, заједнички ћемо одредити нови датум за објаву имена изабраних ресторана у Београду", додао је Поуленек.

Откривање ресторана по избору Мишелин-а није одложено само у Србији, него и у САД (у Чикагу, Вашингтону, Њујорку и Калифорнији), као и у Европи - у Великој Британији и Белгији.

Криза изазавана пандемијом ковид-19, такође је утицала на активности Водича у Азији, где је одложено објављивање сингапурског избора за 2021. годину.

Водич Мишелин остаје посвећен реализацији својих активности у Србији, у складу са поштовањем свог традиционалног приступа одабиру ресторана који ће се наћи у Водичу и високим професионалним стандардима.

Анонимни и независни инспектори Водича наставиће свој рад у Београду како би, када се за то створе услови, истакли српску кулинарску сцену на светској позорници, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести