Мисија ММФ у Београду од 24. до 28. фебруара

БЕОГРАД: Мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) боравиће у Београду од 24. до 28. фебруара како би са представницима власти у Србији разговарала о најновијим макроекономским кретањима, као и економским изгледима и ризицима, најавио је шеф канцеларије Међународног монетарног фонда (ММФ) у Србији Себастијан Соса.
sebastijan sosa mmf
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Соса је Танјугу рекао да ће током посете Мисије ММФ бити реч и о напретку у имплементацији реформи предузетих у оквиру програма сарадње уз подршку Инструмента за координацију политике (Policy Coordination Instrument - PCI), укључујући области попут пореске администрације и друге реформе у јавном сектору, фискална правила, управљање јавним инвестицијама и државним предузећима.

Представници Мисије ММФ разговараће о томе с представницима Народне банке Србије, Министарства финансија, Министарства привреде и другим представницима јавног сектора, рекао је Соса.

Одбор извршних директора Међународног монетарног фонда је у јулу прошле године одобрио Србији нови програм сарадње, уз подршку Инструмента за координацију политике (Policy Coordination Instrument - PCI).

Тај програм представља континуитет у односу на стендбај аранжман из предострожности, који је Србија завршила лане у фебруару.

Циљ програма је одржавање макроекономске и финансијске стабилности и наставак структурних и институционалних реформи за подстицање бржег и свеобухватног раста, стварања нових радних места и побољшања животног стандарда.

Аранжман је одобрен за период од 30 месеци, а договорено је да се напредак економског програма прати путем пет полугодишњих разматрања резултата, на којима ће се давати оцена његовог спровођења.

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести