ММФ и Светска банка задовољни приватизацијом РТБ Бор

БЕОГРАД: Влада Србије успешно је реализовала процес приватизације кроз модел стратешког партнерства за Рударско топионичарски басен Бор, оцењено је данас на састанку министра рударства и енергетике Александра Антића са мисијом ММФ, коју је предводио шеф делегације Џејмс Руф и представницима Светске банке на челу са Стивеном Ндегвом.
rtb bor, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео), илустрација

Посебно задовољство изразили су тиме што ће стратешки партнер исплатити дугове РТБ-а. 

Према њиховој оцени, значајно је то што ће од почетка наредне године РТБ Бор почети да ради ослобођен дуговања. 

"Желео бих да истакнем да је од последњег сусрета са мисијом ММФ-а остварен значајан напредак у целокупном енергетском сектору Србије, а да смо ми као Влада Србије, више него задовољни стратешким партнерством у РТБ-у. Ова инвестиција је обезбедила да РТБ Бор буде дугорочно стабилан и да капитално учествује у нашој индустријској производњи", изјавио је министар Антић.

На састанку је констатовано и да је побољшано финансијско стање јавних предузећа у енергетском сектору, пре свега у ЕПС-у и Србијагасу. 

Једна од тема састанка са представницима финансијских институција, била је и петрохемијски сектор.

Састанку са делегацијом ММФ-а и Светске банке, присуствовали су представници Министарства финансија, Народне банке Србије, ЈП ЕПС, као и генерални директор ЈП Србијагас Душан Бајатовић. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести