Момировић: Моравски коридор је највеће градилиште у Србији

ПОЈАТЕ: „Србија је највеће градилиште у овом делу Европе а Моравски коридор најинтензивније градилиште у Србији”, рекао је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић који је са директором Коридора Србије Александром Антићем обишао радове на мосту на Јужној Морави.
tomislav momirovic, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/С. Шушњевић

"У овом тренутку, од 1.200 километара ауто-путева и брзих саобраћајница које градимо и пројектујемо, најинтензивнији радови се изводе на Моравском коридору где сваки дан имамо преко 2.000 радника", рекао је он.

Додао је да се том коридору полако улази у завршну зону радова од Појата до Крушевца, а да су отворени радови и на делу од Адрана до Мрчајеваца.

"Свима је већ јасно да је Србија највеће градилиште у овом делу Европе. Ми данас практично немамо незапосленог грађевинског радника, свако може да нађе посао на једном од 80.000 градилишта, колико их сада има активних у Србији", рекао је он.

Додао је да траси Моравског коридора гравитира око пола милиона људи, а ауто-пут ће омогућити да се споје Западна Србија са регионом централне Србије, односно Крушевац са Чачком.

Директор Коридора Антић рекао је да је тренутно Моравски коридор највеће градилиште у Србији са 2.265 ангажованих радника, и 885 јединица механизације.

"У потпуности је отворена траса у делу од Појата до Крушевца, где радимо на 77 различитих градилишта. Најзначајније је 10 мостова и 3 надвожњака", рекао је он.

Моравски коридор ће повезати сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка - Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, и Краљево, а биће и први дигитални ауто-пут у Србији.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести