Моравски коридор мора бити на време - радне визе убрзано

БЕОГРАД: Усагласили смо активности које су неопходне да се пројекат изградње Моравског коридора реализује сходно договореној динамици и циљевима, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић после радног састанка са представницима "Бехтел Енке".
tomislav momirovic
Фото: Youtube Printscreen

Министарство је саопштило да је састанку који је одржан у циљу убрзавања реализације изградње Моравског коридора присуствовала делегација конзорцијума извођача на челу са председником за регионалне и корпоративне послове Стуартом Е. Џонсом.

Момировић је рекао да је обезбеђена убрзана процедура да страни радници који ће доћи у камп правовремено добију радне визе.

"Тренутно су у реализацији радови на изградњи моста преко Јовановачке реке и пруге код Ћићевца, који ће бити дуг приближно 500 метара. Што се тиче издавања грађевинских дозвола и експропријације, наше министарство ће да ради дан и ноћ да се реализује по хитном поступку”, рекао је он.

Додао је да је Моравски коридор, који ће бити први дигитални ауто-пут у Србији, један од најважнијих путних праваца.

"Изградњом ове саобраћајнице биће повећана доступност општинским центрима, привредним зонама и туристичким дестинацијама. Биће то величанствени путни правац, на понос будућим поколењима", навео је он.

Моравски коридор се гради за максималну дозвољену брзину од 130 километара на час.

Биће изграђено укупно 11 петљи и 130 осталих објеката, од чега 71 мост, 23 надвожњака, пет подвожњака и 31 пропуст.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести