На Копаонику заборавили на фискалне рачуне

БЕОГРАД: Инспектори теренске контроле Пореске управе су за викенд контролисали пословања 89 обвезника који се баве угоститељством и малопродајном делатности, а неправилности су утврђене у више од 50 одсто објеката.
fiskalni racun tanjug
Фото: Tanjug

У 47 објеката (52,81 одсто) утврђене су неправилности по основу којих је пореским обвезницима изречена мера привремене забране обављања делатности, док су против одговорних лица поднесене прекршајне пријаве.

Како је саопштила Пореска управа, у контролама пословања преко фискалних каса и проверама радно-правног статуса затечених лица, у туристичком центру Копаоник, у јеку зимске сезоне, контролисано је девет угоститељских објеката.

У чак осам објеката утврђене су неправилности, поднесене прекршајне пријаве и изречене мере привременог затварања објекта.

Инспектори Пореске управе контролисали су и рад сала за организацију прослава и свадби у Краљеву, Кикинди, Београду и Инђији. 

Од четири контролисана објекта који се баве овом врстом делатности, неправилности у пословању су утврђене у једном објекту, који је привремено затворен.

Део контрола вршен је уз сарадњу са инспекцијом рада, пореском полицијом и припадницима УКП-а.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести