НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА Нови Сад на мапи европске туристичке понуде

На Новосадском сајму данас је почео Међународни сајам туризма, а отворио га је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, који је указао да Нови Сад предњачи у туристичкој понуди и посети у нашој земљи, да је већ одавно препозната дестинација у Европи и да ће се у том правцу наставити и у будућности.
1
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

- Томе је, без сумње, допринело и то што је Нови Сад био Европска престоница културе и Омладинска престоница Европе - рекао је Ђурић. - Нови Сад наставља да ниже рекорде, о чему сведоче и туристички резултати. У периоду јануар-септембар, Нови Сад је посетило 175.000 туриста, што је 11,1 одсто више него у истом периоду лани, а број ноћења већи је за 6,2 одсто јер их је остварено 430.000. До краја године очекујемо да ће бити остварено 600.000 ноћења, што је три пута више него деценију раније. До тих резлтата стигли смо захваљујући марљивом раду и вери у успех, а то је и правац нашег даљег рада јер је циљ да Нови Сад буде град по мери свих његових становника и да настави да побеђује.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

- Међународни сајам туризма прилика је да се говори о јубилејима Новосадског сајма, о рекордима у области туризма, привреде, развоја, стопе запослености... али о свему томе не би могло да се прича да се на том путу већ годинама није радило заједнички - Покрајинска влада, Влада Србије, Град Нови Сад, сви градови и општине у Војводини... и тако је и данас - рекао је на отварању ове манифестације покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

На 54. међународном сајму туризма, указао је генерални директор Новосадског сајам Никола Ловрић, учествује 240 домаћих и страних излагача и биће централна промоција туризма у региону.

Партнер приредбе је регион Боке Которске, а по речима главне конзулке Црне Горе у Србији Невенке Ћировић, сарадња две земље је дуга и успешна, те је и ово партнерство прилика да се покаже да су везе између Србије и Црне Горе веома чврсте.

Д. Млађеновић


Ђурић: Нова енергија стиже у град
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

- Новосадски сајам је интегрални део слагалице Новог Сада и желим добродошлицу свим учесницима 54. међународног сајма туризма, међу којима су излагачи из 10 земаља - рекао је Милан Ђурић. - Ова приредба унеће много енергије у град, а та енергија отићи ће и на многе меридијане јер се упоредо одвија и онлајн, па ће тако много људи моћи да се увери да је Новосадски сајам место сусрета привредника, пословне сарадње, напретка, едуакције...


БОНУС ВИДЕО

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести