Најновији flagship компаније VIVO X80 Pro представљен у Европи

Врхунске vivo перформансе и увек савршен снимак са професионалним системом снимања, настали су у сарадњи са компанијом ZEISS.
с
Фото: Промо

•          Систем снимања израђен је у сарадњи са компанијом ZEISS, нови виво В1+ чип и сочиво на полеђини са стандардним Т* премазом које омогућује живописне, природне боје и снимке биоскопског квалитета 

•          Snapdragon 8 Gen1 процесор, Е5 Ultra Vision дисплеј, и технологија ултра велике коморе са течном расхладном паром омогућавају беспрекорно коришћење. 

•          Ултрасонични сенсор отиска прста, 80W FlashCharge пуњач анд 50W бежични FlashCharge пуњач који побољшавају продуктивност и ефикасност. 

•          Нови премиум оквир са Fluorite AG стакло са керамичком обрадом и IP68 сертификатом за префињен, али отпоран дизајн.

Берлин, јун 16: Компанија виво представила је најновији X80 Pro 5G flagship телефон у Европи, намеравајући да корисницима пружи врхунско искуство са новим функцијама фотографије кинематографског квалитета које су израђене у сарадњи са компанијом ZEISS. У складу са високим стандардима професионалне мобилне фотографије које је виво поставио својом X  серијом - X80 Pro, Xса својим уметничким биоскопским режимом, водеćим перформансама и технолошким иновацијама, представља резултат трагања за савршеним искуством снимања.

Фото: Промо

Изванредно професионално снимање као резултат сарадње са компанијом ZEISS

„X80 Pro представља пример сталне тежње компаније виво за иновацијама које у свом фокусу имају корисничко искуство и врхунску технологију мобилног снимања. У успешној сарадњи са компанијом ZEISS, глобалним лидером у оптици и оптоелектроници, као увек, настојимо да пружимо врхунско искуство корисницима и омогућимо им да веродостојно забележе успомене кроз квалитетне фотографије и видео записе са више динамике и перспективе“, истакао је Душан Кузмановић, Директор продаје виво представништва у Србији.

VIVO X80 Pro садржи велики број новитета који пружају, до сада невиђено, искуство мобилног фотографисања и, по први пут, пружа видео режиме биоскопског квалитета. Нова ZEISS Cinematic Video Bokex функција ствара овални bokex у стандардном филмском односу 2,39:1 пружајући ефекат биоскопског објектива широког екрана који може снимити видео записе високог квалитета. Корисници такође имају могућност да одаберу обичан видео bokex објектива и на тај начин креирају портретне видео снимке једним додиром. Bokex ефекат варира како би одговарао жижној даљини, отвору бленде и удаљености снимања, а у редовном кадру 16:9 бокех куглице су округле.

Поред тога, нови ефекти, попут ZEISS Cinematic Stule Bokex, додати су функцији ZEISS Superb Portrait, омогућавајући корисницима да рекреирају класичну холивудску естетику додавањем филмског bokex ефекта са размером ширине екрана од 2,39:1 у комбинацији са уметничким дугим овалним bokex ефектом, сличан ZEISS Cinematic Video Bokex ефекту. Сви ефекти такође се могу побољшати алгоритмом за симулацију кинематографског сочива компаније виво и технологијом дубинске оштрине са две камере која комбинује рендеровање и обраду одсјаја. Препознавањем истакнутих тачака, могуће је идентификовати најсјајнију тачку на слици и могу се креирати уметнички трагови плаве светлости, налик плавој траци у биоскопским сочивима.

VIVO наставља да одржава своје изванредне ефекте ноћне сцене у комбинацији са ZEISS Super Night Camera режимом. Са надограђеним функцијама као што је Pure Nuight View, X80 Pro може да забележи живописне сцена града ноћу задржавајући оригинални изглед и осећај тренутка. Поред тога, X80 Pro подржава XDR Photo који може побољшати јасноћу слика са позадинским осветљењем и побољшати тонове који боље одражавају оно што људско око може да види. Функција XDR Photo може да оптимизује перформанс екрана X80 Pto  тако што истиче контрастне тонове на фотографијама како би се у потпуности приказао висококвалитетни HDR ефекат на фотографијама. Комбинацијом задње камере X80 Pro и ZEISS T* премаза, перформансе ноћне сцене остају прворазредне. ZEISS T* премаз побољшава пренос светлости и помаже у смањењу рефлексије.

Фото: Промо

Да би се додатно оптимизовало искуство мобилног фотографисања, виво X80 Pro такође укључује ZEISS Natural Color уз помоћ првог AI Perception Engine-a у серији за побољшање веродостојност боја и олакшавање промене боје и осветљености током снимања. ZEISS Natural Color може да репродукује природне боје и аутоматски оптимизује и прецизну експозицију и баланс беле, омогуćавајуćи да се на слици најбоље прикаже оно што људско око може да види. Ова надоградња функције омогућава подешавања светлине тонова, снимке искустава који изгледају реалистичније, префињеније и природније.

Првокласно мобилно фотографско искуство

X80 Pro садржи врхунске надоградње фотографије истовремено задржавајући класичне водеће карактеристике које VIVO чине брендом познатим по мобилној фотографији који са својим фокусом на кориснике омогућава безбрижно и лако стварање ремек дела.

X80 Pro има предњу камеру од 32 MP и систем са четири камере са задње стране који се састоји од “ultra-srensing” камере од 50 MP са GNV сензором и оптичком стабилизацијом слике (OIS), широкоугаоне камере од 48 MP, камере за портрет од 12 MP и перископ камере од 8 MP. Портретна камера од 12 мегапиксела основна је надоградња која омогуćава побољшање и стабилност видеа, док главна камера укључује ексклузивно прилагођени „ultra sensing“GNV сензор за оптимизацију рефлексивности и смањење растреситог светла у комбинацији са стакленим сочивом високе пропустљивости.

Настављајући у својој мисији ка првокласним искуством фотографије и видео снимања, X80 Pro опремљен је најновијом итерацијом VIVO чипа за обраду слика, vivo V1+, пружајући корисницима унапређено искуство са уграђеним AI системом за визуелно побољшање професионалног квалитета. X80 Pro поседује и функцију AI Video Enhancement која омогућава уређају да аутоматски идентификује прави режим за услове осветљења, подстичући кориснике да бирају између видео HDR и ноћног режима у зависности од сценарија. Поред свега тога, виво V1+ чип побољшава и визуелно искуство коришћења X80 Pro уређаја за гледање садржаја и играња игара.

Camera Panning представља нову и ексклузивну функцију која додатно унапређује динамичке способности овог flagsip уређаја. Ова функција има технологију праћења покрета портрета, која може да смањи замућење покрета узроковано дрхтавим рукама. Поред тога, кроз свој Night Sports режим X80 Pro омогућава корисницима да сниме изванредне, динамичне снимке, јер може да сними јасне фотографије чак и у екстремним сценаријима са побољшаним способностима детектовања покрета.

Изванредне водеће перформансе

Револуционарне технологије у мобилној фотографији и врхунске перформансе чине Џ80 Про моћним уређајем дизајнираним на основу разумевања потреба корисника.

Џ80 Про конфигурисан је са Снапдрагон 8 Ген 1. У поређењу са својим претходником, перформансе X80 Pro знатно су побољшане. Штавише, паметни телефон опремљен је побољшаним LPDDR5 и побољшаним UFSZ.1 за велику брзину рада и складиштења.

X80 Pro опремљен је ултра великом комором са течном расхладном паром која омогућава максималну површину хлађења, што може помоћи у одржавању стабилности при коришћењу функција високих перформанси као што су игре великих размера и видео снимање.

Дизајниран у складу са потребама потрошача, надоградње батерије новог Џ80 Про могу да се прилагоде животном стилу свих корисника. X80 Pro подржава 80W FlashCharge, као и 50W бежично FlashCharge са великом батеријом од 4700 mAh. Упркос батерији великог капацитета, X80 Pro може да се потпуно напуни за само 36 минута.

Поред тога, X80 Pro опремљен је иновативним великим 3D ултрасоничним сензором за отисак прста, који нуди невероватно брз процес регистрације отиска прста – јединим додиром завршавате све. Обично, традиционално оптичко скенирање отиска прста у једној тачки на екрану захтева 15-20 додира. Када се ваш отисак прста региструје, он пружа једно од најбржих откључавања у мобилној индустрији – за само 0,2 секунде. Пошто је област препознавања 11,1 пута већа од традиционалних оптичких сензора отиска прста на екрану, то побољшава укупно искуство откључавања.

Упустите се у потпуно ново искуство играња

X80 Pro уводи нове функције које омогућавају пријатно и импресивно искуство играња. Опремљен великим линеарним мотором X-Axis, подржаним вибрационим алгоритмом развијен од стране компаније виво, омогућава тиху, али моћну вибрацију због које ћете се осећати као да сте се транспортовали у свет игрице. Реакција X80 Pro на старт-стоп време повеćана је за 20% уз интензивније вибрације за угодније искуство играња.

Фото: Промо

X80 Pro Dual Stereo звучник, заједно са својим моћним басом, пружа уравнотежен и побољшан укупни звучни ефекат, представљајући двоструке звучнике у виво X серију по први пут европском тржишту.

Елегантан водоотпоран дизајн са освежавајућом изгледом

Инспирисана изгледом професионалних фотоапарата, квадратна и кружна естетика која формира сочиво и рам инкорпорирана је у концепт спољашњег дизајна X80 Pro, како би подсетила на способности професионалног фотографисања X серије. Уметањем сочива у мотив круга, визуелни дизајн позива кориснике да виде свет кроз сочиво камере и истиче моћ професионалног снимања компаније ZEISS.

X80 Pro је доступан у Cosmic Black боји, која представља пространо ноћно неба, као и живописну и бескрајну моћ универзума.

Цена и доступност

VIVO X80 Pro биће доступан у Србији од 15. јула 2022. по препорученој малопродајној цени од 139.999,00 РСД.

Snapdragon је производ компаније Qualcomm Technologies, Inc. и/или њених подружница. Snapdragon је заштитни знак или регистровани заштитни знак компаније Qualcomm Incorporated.

*Сви наведени подаци засновани су на параметрима техничког дизајна компаније vivo, резултатима лабораторијских тестова и подацима испитивања добављача. Стварне перформансе могу да варирају у зависности од верзије софтвера, специфичног окружења за тестирање и модела паметног телефона. Сва поређења приказана на овим страницама односе се само на vivo производе.

X80 Pro опремљен је виво стандардним пуњачем (FlashCharge адаптер 20V / 4А) и подржава до 80W. Vivo бежични FlashCharge подржава до 50W. Стварна снага пуњења динамички се прилагођава промени услова и подложна је промени при стварној употреби. 50W бежични FlashCharge треба купити засебно.

######

О компанији vivo

vivo је технолошка компанија која ствара одличне производе утемељене на вредности засноване на дизајну, са централним фокусом на паметне уређаје и интелигентне услуге. Циљ компаније је изградња моста између људи и дигиталног света. Захваљујући јединственој креативности, виво пружа корисницима све угоднији дигиталан живот. Водећи се основним вредностима компаније, које укључују Benfen*, са фокусом на дизајн и корисничко искуство, као и континуирано учење и тимски дух, vivo је имплементирао стратегију одрживог развоја, са визијом да постане корпорација светске класе, са још већим фокусом на друштвену одговорност.

Окупљањем и развијањем најбољих локалних талената, са циљем пружања врхунског квалитета, виво је подржан кроз мрежу развојно-истраживачких центара, смештених у Шенжену, Донгуану, Нанђингу, Пекингу, Хангзоу, Шангају и Шијану, фокусирајући се на развој најсавременијих потрошачких технологија, укључујући 5G, вештачку интелигенцију, индустријски дизајн, систем за фотографисање и друге надолазеће технологије. виво је такође основао интелигентну мрежу производних база (укључујући овлашћени производни центар), где производи приближно 200 милиона паметних телефона годишње. До сада, виво је разгранао продајну мрежу у више од 60 земаља и региона и ужива поверење више од 400 милиона корисника широм света.

* ,,Бенфен” је појам у кинеском језику који описује став радити праве ствари на прави начин – што је идеалан опис мисије компаније виво, да гради технологију за опште добро.

О новостима у компанији виво можете сазнати на vivo.com/rs. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести