Наступом на сајму у Москви до већег извоза хране

БЕОГРАД: Водећи српски произвођачи хране - сирева и млечних производа, месних прерађевина, прерађеног воћа и поврћа, сокова и вина, представиће се од 11. до 15. фебруара у Москви, на једној од највећих међународних сајамских изложби прехрамбене индустрије у свету “Продекспо”, саопштила је Привредна комора Србије.
moskva
Фото: Tanjug (D. Goll, arhiva)

Русија је трећи трговински партнер Србије, укупна трговинска размена у 2018. години достигла је око три милијарде долара уз раст од 18,5 одсто, од чега је више од милијарду долара извоз Србије.

Традиционално учешће на једној од најугледнијих међународних изложби прехрамбених производа директно доприноси квалитетнијој промоцији производних програма компанија, упознавању с најновијим светским трендовима, пословним партнерима и конкуренцијом, постизању договора о новим извозним пословима, квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном повећању извоза.

Наступ 12 српских компанија на сајму у Москви у оквиру Националног павиљона Србије организују ПКС и Развојна агенција Србије, уз подршку Програма Уједињених нација за развој у Србији у оквиру Пројекта “Помоћ за трговину – подршка производним капацитетима у пољопривредном сектору”. 

Ове године у оквиру Националног павиљона Србије, површине веће од 120 метара квадратних, производни програм ће представити Млекара Шабац, ПИК Бечеј, Златиборац Мачкат, Мегле Крагујевац, ИТН Група Београд, Митрос Флајшварен Сремска Митровица, Топлички виногради Прокупље, Мастер Фрутс Београд, Фрувита Београд, Интер Фуд 60 Чачак, Мундорама Београд, Млекара Уб.

”Продекспо” је једна од највећих и најзначајнијих специјализованих изложби прехрамбене индустрије, у оквиру које се организују пословни сусрети производаћа и извозника, као и дистрибутера и представника водецих малопродајних трговинских ланаца.

Сајам годишње посети више од 60.000 посетилаца из око 100 земаља, који имају прилику да се упознају са производним програмом више од 2.300 излагача из 65 земаља и 30 националних павиљона земаља Европе, Азије, Африке, Америке и Аустралије.

EUR/RSD 117.1897
Најновије вести