Немачки извоз наставио раст у септембру

БЕРЛИН: Немачки извоз је наставио раст у септембру, иако споријим темпом него претходних месеци, повећавши се за 2,3 посто у односу на август према прилагођеним подацима, саопштио је данас статистички завод Дестатис.
bundesbanka
Фото: Youtube Printscreen

У односу на септембар 2019. године, извоз немачке је потонуо за 3,8 процената, преноси Дау Џонс Њузвајерс.

С друге стране, септембарски увоз Немачке је склизнуо за 0,1 одсто на месечном нивоу, а у поређењу са истим лањским месецом је пао за 4,3 посто, према прелиминарним сезонски и календарски припалгођеним подацима Дестатиса.

Извоз је у септембру заблежио пад у односу на фебруар 2020, месец пре увођења корона мера ограничења, од 7,7 процената а увоз од 5,7 посто, показују подаци зваичне статистике.

Трговински суфицит Немачке износио је у септембру 20,8 милијарди евра, при чему је извоз вредео 109,8 милијарди евра а увоз и 89 милијарди евра.

Према привременим показатељима Бундесбанке, текући рачун платног биланса у септембру је показао суфицит од 26,3 милијарде евра, рачунајући билансе робне размене, додатних трговинских производа, услуга, примарни и секундарни приход, додаје се у информацији.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести