Немачки Лидл од марта тражи 1.000 радника

НОВИ САД: Компанија Лидл, која ће отворити више продавница у неколико градова у Србији, најавила да ће у марту објавити конкурс за запошљавање више од 1.000 продаваца.
lidl zrenjanin
Фото: Tanjug

Отварањем продавница Лидла тржиште Србије ће добити први савремени дисконтни ланац. У току су темељне припреме у свим сегментима пословања, а део тога је и запошљавање нових радника, казала је руководитељка корпоративних комуникација Лидла у Србији Мартина Петровић.

Она је навела да је тренутно отворен конкурс за нове раднике у Логистичком центру Лидла у Новој Пазови и да се очекује да ће највише кандидата бити из тог места.

Најмасовнији талас запошљавања очекује нас у марту, када ћемо отворити конкурс за продавце у малопродаји у великом броју градова широм земље. На том конкурсу запослићемо више од 1.000 људи, казала је Петровићева.

Ове вредности карактеришу и наш процес селекције – једноставан је, ефикасан и транспарентан, дајемо повратну информацију и нудимо добру радну атмосферу у стабилној интернационалној компанији, казала је Петровићева.

Она напомиње да, због великог интересовања и очекиваног великог броја пријава, процес селекције за позицију продавца може дуже трајати.

Лидл, како је истакла, имајући у виду искуство на више од 30 тржишта на којима послује, нуди конкурентне радне услове и јединствен приступ запосленима, у погледу обуке, бенефиција и окружења.

Она је истакла да је намера Лидла да купцима у Србији понуди најбољи однос цене и квалитета, по чему је тај трговински ланац препознат у свету.


Већ ради 400

До сада је Лидл у Србији запослио више од 400 људи, углавном на корпоративним функцијама, па у компанији има и ИТ стручњака, маркетиншких експерата, набављача, рачуновођа...

Према речима Мартине Петровић, очекују се мотивисани кандидати који деле вредности компаније: ефикасност, динамичност, срдачност, сигурност и праведност.


За то су неопходне темељне припреме: одабрати праве локације, изградити продавнице, припремити логистички центар, одабрати асортиман, снабдети продавнице робом... Ово је комплексан задатак у коме је потребно ускладити велики број процеса. Да бисмо то што боље урадили, већина наших запослених прошла је вишемесечну плаћену обуку у иностранству, где су радили на задацима који их овде очекују. Верујемо да имамо спремне и праве људе и радујемо се проширењу тима, са којим ћемо отворити Лидл у Србији, рекла је Петровићева.

Д.Мл.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести