НИС: Акционарима дивиденда за 2019. укупно 4,4 милијарде дин

БЕОГРАД: Акционарима Нафтне индустрије Србије на име дивиденде за 2019. годину биће исплаћено укупно 4,4 милијарде динара, предложио је Одбор директора те компаније.
dinari_2_6
Фото: Dnevnik.rs

На јучерашњој седници одлучено је да ће акционарима припасти четвртина укупне нето добити НИС-а која је у прошлој години износила 17,7 милијарди динара.

Одлука одбора директора ће као предлог бити упућена Скупштини акционара.

Одбор директора је, такође, одобрио Годишњи извештај НИС а.д. Нови Сад за 2019. годину и утврдио предлог одлуке Скупштине акционара НИС-а о усвајању тог извештаја, наводи се у компанијском саопштењу.

На седници Одбора директора размотрен и прихваћен Извештај независног ревизора „ПрицењатерхоусеЦооперс“ о извршеној ревизији Годишњег извештаја НИС а.д. Нови Сад за 2019. годину и утврђен предлог одлуке Скупштине акционара о усвајању наведеног Извештаја.

Одбор директора НИС а.д. Нови Сад одржао је 25. маја 2020. године писану седницу на којој је, између осталог, утврдио предлог Одлуке Скупштине акционара о расподели добити за 2019. годину, исплати дивиденди и утврђивању укупног износа нераспоређене добити Друштва.

На истој седници која је одржана писаним путем, Одбор директора је донео и Одлуку којом се XII редовна седница Скупштине акционара НИС а.д. Нови Сад сазива за 30. јун.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести