Нишки аеродром наставио тренд раста

НИШ: Аеродром "Константин Велики" у Нишу бележи позитивне трендове раста броја авиолинија, путника и робе превезене у карго саобраћају, што потврђује да је одлука о сарадњи с Владом Србије била оправдана и исправна.
k
Фото: Youtube Printscreen

То су на конференцији за новинаре у Нишу казали градоначелник тог града Дарко Булатовић, директор ЈП Аеродроми Србије Михајло Здравковић и директор Аеродрома "Константин Велики" Душан Кнежевић, који је рекао да се процењује да ће у августу кроз нишки аеродром проћи 50.000 путника.

”Критике да желимо да затворимо нишки аеродром и да отерамо лоу кост компаније једноставно су се показале као политиканске и потпуно нетачне. Долазак националног авио превозника који је отворио 12 нових линија, не само да није и неће отерати друге авио компаније из Ниша, већ је изазвао потпуно супротан ефекат", рекао је Булатовић, наводи се на сајту Града Ниша.

Додаје да је путника и линија све више, што, како каже, доказује и Рајанер који ће 8. новембра почети да лети из Ниша и за Малту.

Директор Аеродрома Србије Михајло Здравковић каже да се последњих месеци јасно показује да су постојећи капацитети аеродрома у сваком смислу превазиђени и да се брзо мора повећати број запослених.

Здравковић је најавио и реконструкцију и значајно проширење пристанишне зграде, како би се путницима омогућио већи комфор и бољи услови боравка на аеродрому.

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести