Ноћни барови и клубови се од данас пријављују за помоћ

БЕОГРАД: Ноћни барови и клубови чије пословање је погодила пандемија од данас могу да се пријаве за државну помоћ, а када проценат вакцинисаних буде изнад половине очекујемо и повратак нормалном раду, поручило је Удружење ноћних барова и клубова (НОБ).
restoran
Фото: pixabay.com

По Уредби Владе Србије пријава за директну и бесповратну помоћ може се подносити преко јавног позива објављеног Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

За помоћ се могу пријавити само привредни субјекти чија је шифра пословања 5630 или 5610, ако су од почетка априла прошле до краја маја ове године имали пад промета од најмање 70 посто.

Услов је да су у том периоду имали радно време најраније од 17 сати и обавезно после два сата по поноћи, односно да су фирме обвезници ПДВ-а.

Удружење очекује да ће у најкраћен року, са надлежнима из Привредне коморе Србије направити договор и одредити услове за добијање шифре “ноћни барови и клубови”, како би била направљена прецизнија диференцијацију угоститељских објеката.

"Наредни корак у нашој борби је повратак нормалном пословању", наводи се у саопштењу и додаје да ће се то неће догодити пре него проценат вакцинисаних буде изнад 50.

Удружење истиче да је Београд на 48,6 процената вакцинисаних па очекују од надлежних да као град будемо награђени повратком нормаланом животу, односно пословању макар до један сат после поноћи.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести