Нове инвестиције у севреноисточној индустријској зони Инђије

Општина Инђија има најопремљенију радну зону у Србији, а вероватно и у југоисточној Европи, констатовао је председник ове општине Владимир Гак.
Ognjen Bjelić u sevrenoistočnoj industrijskoj zoni Inđije Foto: Pokrajinska vlada
Фото: Огњен Бјелић у севреноисточној индустријској зони Инђије Фото: Покрајинска влада

Као домаћин покрајинском секретару за регионални развој, међурегионалну срадњу и локалну самоуправу Огњену Бјелићу, посетили су северноисточну радну зону која је инфраструктурно опремана протеклих годину и по дана и на којој се очекује шест нових инвестиција које ће отворити више од 450 нових радних места.

„Много је инвеститора кроз ову зону прошло, много смо и ми индустријских зона по читавој Европи видели, и када упоредимо локацију на којој се налазимо, близину ауто-пута, садржаје који ће употпунити нашу индустријску зону у наредном периоду, цену земљишта коју имамо на овој зони, комплетне прикључке за канализацију, струју, воду, гас, телеокомуникације који су постављени на целој овој индустријској зони, ми заиста говоримо о најбоље опремљеној индустријској зони у Србији, а по мом мишљењу и у југиосточној Европи“, рекао је Владимир Гак. 

Покрајински секретар Огњен Бјелић нагласио је да је Покрајинска влада од јуна 2016. године издвојила скоро 497 милиона динара за инфраструктурне пројекте на територији Општине Инђија.

„Инђија је пример општине која успешно послује и зна на који начин да привуче како домаће тако и стране инвеститоре, а Покрајинска влада увек ће бити подршка пројектима који доприносе убрзаном економском развоју, запошљавању и бољем стандарду грађана“, поручио је Бјелић, додајући да је унапређивање индустријских зона један од основних предуслова за привлачење инвеститора и изградњу нових капацитета.

Имамо најбоље опремљену индустријску  зону у Србији, а по мом мишљењу и у југиосточној Европи (Владимир Гак, председник општине Инђија)

Он је рекао да је Инђија пример и за преостале војвођанске општине, јер председник општине није подлегао дневној политици, већ је домаћински и стратешки улагано у опремање индустријских зона и привлачења инвестиција које ће поправити стање запослености, а то утицати на раст животног стандарда грађана. Казао је и да нове инвестиције нису важне само за грађане инђијске општине, већ и за друге, јер се Инђија налази између Београда и Новог Сада и да инвеститори могу да рачунају на више од два милиона потенцијалних радника који живе на том потезу.

Председник општина Инђија Владимир Гак рекао је да је укупна површина североисточке радне зоне 97 хектара и да се, осим договорених шест инвестиција, преговара се са великом светском компанијом која би требала да уложи у 60 хектара.

„На евиденцији Националне службе за запошљавање у Општини Инђија је у фебруару био 2.042 незапослених, што је 4,84 одсто пунолетних становника. Неки би се тим процентом дичили, али ми нисмо задовољни. Тек када та броја буде испод тру процената, ја

ћу лично бити задовољан“, истакао је Гак.

У оквиру посете, Бјелић и Гак обишли су производну компанију „Техноекспорт“, која се бави производњом флексибилних сифона и цеви. “Техноекспорт“ је пример успешне компаније која се од породичне развила у компанију са лидерском позицијом у Србији. Како је речено, ова домаћа компанија запошљава 180 радника и 80 одсто своје производње усмерава ка иностраном тржишту.

А. Савановић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести