Нови рокови у поступку давања концесије за Аеродром

БЕОГРАД: Влада Србије и Аеродром "Никола Тесла" објавили су данас обавештење о продужењу рокова у поступку давања концесије за финансирање, развој, одржавање и управљање инфрастуктуром београдске ваздушне луке.
aerodrom nikola tesla, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

"Будући да је 7. фебруара 2017. рок за подношење пријава за учешће у поступку продужен за додатних 13 дана, са 25. фебруара на 10. март, самим тим је за исти период одложен датум достављања конкурсне документације за фазу 1", наводи се у обавештењу објављеном данас у дневном листу Политика.
У том смислу, а како би учесници у фази 1 имали довољно времена да анализирају конкурсну документацију и поднесу одговарајуће необавезујуће понуде, рок за њихово подношење је продужен за исти временски период, објашњава се у обавештењу.

Тако је нови рок за подношење необавезујућих понуда 24. април 2017. године.
Како би се избегло да се, услед наведених продужења, укупно трајање поступка неограничено продужава, одлучено је да се скрати рок за доношење одлуке о понуђачима који су се квалификовали за учешће у фази 2, као и рок за прегледање и оцену обавезујућих понуда од стране Јавног тела.
Нови рок за доношење одлуке о понуђачима који су се квалификовали за учешће у фази 2 је десет календарских дана од дана истека рока за подношење необавезујућих понуда.

Такође, нови рок за прегледање и оцену обавезујућих понуда од стране јавног тела је 20 календарских дана од дана истека рока за подношење обавезујућих понуда.
Рок за подношење обавезујућих понуда остаје непромењен, односно 75 календарских дана од дана објављивања понуђача који су се квалификовали за учешће у фази 2 на интернет страници Аеродрома "Никола Тесла" и Портала јавних набави, наводи се у обавештењу.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести