Објављен порески календар за март - естради рок до четвртка

БЕОГРАД: Пореска управа објавила је Календар обавеза плаћања пореза за физичка и правна лица за март према коме данас истиче рок за плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за неисплаћене зараде за јануар 2020. године.
Poreska uprava Srbije logo
Фото: Пореска управа Србије

У четвртак 5. марта је рок да обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма у фебруару доставе естрадни менаџери.

Истог дана истиче и рок за послодавцима који имају обавезу запошљавања особа са инвалидитетом да доставе извештај без обзира на који начин су обавезу извршили.

Рок за подношење пореске пријаве и плаћање пореза на премије неживотних осигурања, као и подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ-а од стране дужника из члана 10. Закона о ПДВ-у, је 10. март.

Како се наводи у пореском календару 16. март је рок за плаћање месечних аконтација пореза и доприноса на приходе од самосталне делатности за претходни месец, као и за плаћање доприноса за свештенике и верске службенике, односно држављање запослене у иностранству и иностране пензионере.

Истог дана је рок за подношење пореске пријаве о обрачунатим доприносима за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва, као и за подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за предходни месец.

Рок за плаћање аконтације пореза на добит правних лица, као и за плаћање обрачунате акцизе, односно подношење пореске пријаве о обрачуну акцизе за претходни месец је 16. марта.

Тај дан је и последњи рок за подношење пореске пријаве и плаћање акцизе на електричну енергију за крајну потрошњу за претходни месец.

На крају месеца, 31. марта, истиче рок за плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за неисплаћене зараде за фебруар 2020. године, као и плаћање обрачунате акцизе за период од 1. до 15. марта.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести