Од сутра на Новосадском сајму велика смотра пољопривреде, лова…

НОВИ САД: После више од годину и по дана, капије Новосадског сајма ће се отворити сутра када ће се у истом термину преставити излагачи на 88. међународном пољопривредном сајму, 53. међународном сајму лова и риболова и Сајму екологије.
s
Фото: sajam.net

По речима генералног директора Новосадског сајма Слободана Цветковића, приредбе се одржавају уз сагласност Кризног штаба и поштовање свих епидемиолошких мера.

- На отвореном и затвореном сајамском простору наступиће излагачи из 17 земаља, који ће представити најзначајније производе из области аграра, те области лова и риболова - рекао је Цветковић. - Велику подршку приликом организовања ове манифестације пружили су нам представници републичке, покрајинске и градске власти, а одржавање овог сајма је значајно не само за Новосадски сајам већ и цео регион. То је потврђено и доласком излагача из иностранства који указују да је њихов наступ усмерен и ка тржиштима у региону и да је учешће на овом сајму права прилика да се представе и посетиоцима и пословним партнерима.

Ова манифестација садржи све оне сегменте по којима су познати и Међународно пољопривредни сајам и Сајам лова и риболова и Сајам екологије. Пред посетиоцима ће се наћи најсавременија пољопривредна механизација и опрема за прехрамбену индустрију, биће одржане Национална изложба сточарства, Изложба генетских потенцијала, Изложба органских производа, производа с ознакама географског порекла, као и ознаком “Српски квалитет” и занатског пива... Неколико земаља ће се представити на колективним изложбама, а поред Чешке, која је земља партнер Пољопривредног сајам, тако ће наступити и привредници из Италије, Холандије, Мађарске, Шпаније, Босне и Херцеговине, Белорусије, Пољске и Русије. Дистерибутери опреме за лов и риболов изложиће богату понуду познатих произвођача, а долазе и излагачи који користе и газдују шумама, управљају природним добрима и баве се унапређењем ловства и рибарства.

- Србија је најважнија земља у овом региону и наступ на овој манифестацији изузетно је важна за привреднике из Чешке - рекао је пољопривредни аташе Републике Чешке. - Наши привредници се још од 2017. године на Пољопривредном сајму у Новом Саду представљају обједињено, на Националном штанду јер то пружа јаснију слику о понуди, а тако ћемо наступити и ове године, када смо и Земља партнер ове приредбе.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је покровитељ нанционалних изложби на Пољопривредном сајму, а по речима државног секретара у овом министарству Сенада Махмутовића, и ове године ће посетиоци, као и пословни партнери бити у прилици да се упознају с радом и активностима министарства које доприносе развоју пољопривреде.


Поклон-игра за посетиоце

Посетиоце с купљеним улазницама и ове године очекују вредни поклони, а овог пута их је четири. “Агропанонка” дарује трактор “беларус 82.1”, Компанија МБВ поклања пнеуматску сејалицу “сакалак Д” и приколицу “палазоглу”, а Компанија КИТЕ тракторску косилицу “џон дир Х350Р“.

Добитници поклона биће познати у четвртак, 23. септембра, у 17 часова.


- На основу резултата које постижемо, несумњиво је да у пољопривреди располажемо великим потенцијалима и потпуно је јасно да ова област има одличне перспективе за развој - рекао је Махмутовић. - Наравно, да би се то и остварило потребно је даље улагање и модернизација и то је и наш циљ.

Капије Новосадског сајма отворене су од 18. до 24. септембра, од 9 до 19 часова. Појединачне улазнице коштају 600 динара, колективне су 400, а за пензионере, децу од 7 до 12 година, те ђаке и студенте у колективним посетама 250 динара. За улазак на сајам потребно је да посетиоци имају Дигитални зелени сертификат - потврда о вакцинацији, негативни ПЦР тест или брзи антигенски тест. За оне који немају ниједан од тих докумената Новосадски сајам је у сарадњи с Градом Новим Садом обезебдио брзе антигенске тестове који су урачунати у цену карте и неће се додатно наплаћивати. Тестирање ће се обављати приликом уласка у круг Новосадског сајма.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести