ОСМЕХ ВОЈВОДИНЕ НИКАД БЛИЖИ Изградња саобраћајнице од Бачког Брега до Српске Црње почиње за 10 дана

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић најавио је данас да ће изградња брзе саобраћајнице од Бачког Брега до Српске Црње, под називом "Осмех Војводине" почети 13. децембра као и да ће за неколико дана почети и изградња ауто-пута Београд-Зрењанин-Нови Сад.
e
Фото: Dnevnik.rs

Министар је рекао за Тан‌југ да је реч о путу дужине 186 километара који ће повезати Бачки Брег односно гранични прелаз са Мађарском, Сомбор, Кулу, Србобран, Нови и Стари Бечеј, Кикинду и Српску Црњу односно границу са Румунијом.

"Свој део до границе, раде румунски партнери, а мађарски партнери чине исто, на северу са мостом преко Дунава код Мохача. По завршетку овог пројекта, Бачки Брег ће постати велики гранички прелаз, већи и од Хоргоша", рекао је Весић.

Што се тиче аутопута Београд-Зрењанин-Нови Сад, министар истиче да су припремни радови већ почели, а да ће се касније градити пут од Новог Бечеја до Зрењанина.

"Пут од Новог Бечеја до Зрењанина гради се како бисмо повезали `осмех Војводине` и аутопут и цео Банат. Банат је био запостављен а сада ћемо га умрежити путевима", рекао је Весић. 

 

БОНУС ВИДЕО 

 

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести