Отказано 35.000 ноћења, потребне мере за опоравак

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић данас је разговарал с представницима Пословног удржења хотелско-угоститељске привреде ХОРЕС и Привредне коморе Србије о тренутној ситуацији у овом сектору изазваној здравственом кризом због корона вируса.
Фонет/Слободан Миљевић/Ана Брнабић
Фото: Фонет/Слободан Миљевић/Ана Брнабић

Предвиђајући велике губитке у пословању због смањивања броја домаћих и страних туриста и отказивања догађаја и конференција, разговарало се о мерама којима би се ублажили негативни ефекти тренутне здравствене кризе на овај привредни сектор.

Представници хотелијерско-угоститељске привреде истакли су да је од првог квартала и половине другог квартала 2020. године отказано 7.132 индивидуална ноћења и 25.337 групних ноћења, тј. укупно више од 35.000 ноћења.

Хотелијери су предложили сет хитних мера подршке, нарочито у односу на одржавање нивоа активно запослених, као и сет мера за опоравак тржишта.

Договорено је да ће се заједнички стручни тим, који ће чинити представници Владе, надлежних министарстава, поменутих удружења и ПКС у најхитнијем року састати и прецизирати мере подршке Владе Србије.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести