Отворен хотел "Црни врх" на Дивчибарама

ДИВЧИБАРЕ: На Дивчибарама, зимском центру најближем великим градовима у Србији - Београду и Новом Саду, отворен је најмлађи и највећи хотел "Црни врх", у присуству председника Србије Александра Вучића и министра за трговину, туризам и телекомуникације Расима Љијаћа.
d
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Вучић и Љајић су, са власником, братом прослављеног кошаркаша Милоша Теодисића, Јованом Теодисићем, обишли хотел категоризован са четири звездице, који се простире на три нивоа и располаже са 111 опремљених смештајних јединица - соба и апартмана, различитих типова и величина.

Отварању хотела, који је смештен у мирном окружењу борове шуме, а чији се целокупан комплекс простире на 2,2 хектара земљишта, присуствује и велики број српских спортиста и спортских радника, међу којима су и легендарни кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић, председник Кошаркашког савеза Србије Предарг Даниловић, прослављени фудбалер, нови тренер ФК "Црвена звезда" Дејан Станковић и бивши фудбалер тог клуба Марко Пантелић.

Хотел, у којем је запослено 80 радника, садржи велнеш и спа центар опремљен затвореним базеном, биосауном, парним купатилом, теретаном, ђакузијем, а поседује ресторан, бар и лоунџ - бар, као и играоницу за децу.

Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

У оквиру хотела налази се и Конгресна сала са капацитетом од 350 седећих места, а за развој спорта и спортисте различитих врста, од посебног значаја је што се уз сам хотел гради модерна спортска дворана, по стандардима ФИБА, повезана топлом везом са главним објектом, а погодна за организацију такмичења, домаћих и међународних.

Спортска дворана, која ће имати пет спортских терена - за кошарку, фудбал и друге спортове, биће завршена, према најавама, 2020. године.

Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Изградња хотелског комплекса, који ће допринети и развоју туризма у делу западне Србије, трајала је мање од две године, а приликом градње водило се рачуна о екологији, енергетској ефикасности и изворима обновљиве енергије.

Избор природног материјала - билећког и пиротског камена, дрвета и других материјала, хотелу помаже да се што боље уклопи у планински амбијент који га окружује.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести