Отворен Сајам аутомобила у Београду

БЕОГРАД: Сајам аутомобила "DDOR ECO BG CAR SHOW 07" свечано је отворен данас на Београдском сајму, у присуству председника Србије Александра Вучића.
1
Фото: Танјуг/

Церемонији отварања присуствују и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, министарка привреде Анђелка Атансковић и председник Извршног одбора ДДОР осигурања Франческо Маши.

Од 12. до 15. маја под куполом Хале 1 Београдског сајма представиће се 28 аутомобилских марки, са педесетак премијера, од којих је највећи број електричних и хибридних возила.

На сајму ће бити око 210 аутомобилских излагача, заступника тридесетак брендова међу којима премијерно и легендарни 102 године стар, данас кинеско-британски МГ, тренутно најбрже растући аутомобилски бренд у Великој Британији.

Приказаће између 120 и 140 различитих модела.

Такође, биће изложено 48 нових модела, од којих су 36 премијере, а 12 новитети. Са потпуно електричним или пуним хибридним погоном биће представљено њих чак 36.

Потпуно електричних аутомобила међу премијерама и новитетима је цак 25, што је за више од 50 одсто.

Организатори сајма истичу да је ово прва оваква манифестација у Европи одржана након пандемије.

"Ово заиста јесте подвиг, јер до пре само три месеца овакав пројекат је био немогућа мисија. Међутим, ми смо крајем прошле године променили концепт манифестације. До сада су сјамови имали јак комерцијални ефекат, било је доста продаје аутомобила, а ове године то неће бити случај. Додали смо префикс "еко" јер су тема еколошки напредна возила", рекао је јуче пројект менаџер Београдског сајма Зоран Лупшић.

Домаћа публика имаће прилике да види електричне и хибридне моделе чија продаја још увек није почела.

Организацију сајма подржала је Српска асоцијација увозника возила и делова.

"Имамо и један нови бренд, то је чувени британски МГ који је у кинеском власништву и који производи и представља искључиво електричне аутомобиле", најавио је Лупшић.

Паралелно са "DDOR БГ ЕЦО ЦАР SHOW 07", у Хали 4 одржава се и 14. салон мотоцикала, квадова и сличних возила "Мотопасхион".

"Мотопашион" ће угостити 50 излагача, који ће представити тридесетак брендова мотоцикала, АТВ и осталих моторних возила из те категорије, са више од 80 модела.

Љубитељи старих возила ће у Хали 3 моћи да виде изложбу олдтајмера, а у околним мањим халама представиће се произвођачи делова и опреме.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести