ПКС донирала средства за дезинфекцију 140 домова за старе

Све компаније које су биле у могућности, преоријентисале су своје пословање и прилагодиле се новонасталој ситуацији коју је узроковао COVID-19, рекао је секретар Удружења за хемијску индустрију Драган Стевановић.

БЕОГРАД:  Привредна комора Србије је у сарадњи са Градом Београдом наставила акцију помагања и захваљујући донацијама дезинфиковано је око 140 приватних домова за стара лица, рекао је данас секретар Удружења за хемијску индустрију Драган Стевановић.

"Три фирме Фармалогист, Стигма, Сарантис су донирале средства за дезинфекцију тих објеката. Уз средства за дезинфекцију, донирана су и механичка средства, сетови за шићење и све оно што је непходно како би се један простор адекватно очистио", рекао је Стевановић Танјугу.

Према његовим речима, на идентификацији најслабијих карика у ланцу против COVID-19 лоцирани су највећи проблеми и они којима је помоћ најпотребнија.

"До ове акције не би дошло да у Србији не постоје друштвено одговорне фирме које су солидарне и које донирају у разним акцијама", додаје Стевановић.

Све компаније које су биле у могућности, како каже, преоријентисале су своје пословање и прилагодиле се новонасталој ситуацији коју је узроковао COVID-19.

"Углавном све компаније које припадају хемијској индустрији, почеле су да производе биоцидна средства за дезинфекцију. Ту нам доста помаже и Министарство за заштиту животне средине које врло брзо региструје биоцидна средства, које се могу у што краћем року произвести и употребити. Дакле сви они који су могли да упосле све своје капацитете, учинили су то и усмерили сву своју производњу ка дезинфекционим средствима, за којима је тржиште тренутно веома гладно", истакао је Стевановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести