ПКС: Важно што мандатарка разуме проблеме у привреди

БЕОГРАД: Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж изјавио је данас да је веома важно за привреду што нова мандатарка Ана Брнабић разуме све њене проблеме на терену, али и како могу да се реше. 
marko cadez
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Када је била министарка државне управе и локалне самоуправе имали смо добру сарадњу за решавање проблема на локалу. Ти проблеми су решавани најбрже могуће, рекао је Чадеж гостујући на РТС-у.

Како је додао, нова мандатарка није само неко ко се разуме проблеме привреде, већ неко ко долази из приватног сектора.

Каже да је добра расподела дужности да будућа премијерка буде фокусирана на економију. 

Када имате неког ко има фокус на привреду, онда мислим да то може добро да функционише, нагласио је он.

Упитан на које би проблеме привреде прво указао будућој премијерки, он је рекао да би то било смањење пореза и доприноса, затим пореза на добит предузећа, али и многе друге ствари које могу да олакшају пословање привредника.

Каже да је ПКС од почетка године проследила разним министарствима 43 иницијативе и да је до сада 17 решено.

Говорећи о проблему малинара, Чадеж је рекао да на јучерашњем састанку није дошло до договора, али да су имали конструктиван разговор о откупној цени тог воћа.

Нови састанак заказан је за 3. јул, а председник ПКС се нада да може да дође до договора и решења на задовољство обе стране и произвођача и хладњачара.

Ово је први пут да се о проблему малинара говори на правом месту, да су у разговоре укључени министарства пољопривреде, финансија, трговине и ПКС, закључио је Чадеж.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести