Почела да ради нова ОТП банка Србија

НОВИ САД: Нова ОТП банка Србија а.д. Нови Сад, настала као резултат интеграције ОТП банке Србија а.д. Београд, бивше Социете Генерале Србија и Војвођанске банке а.д. Нови Сад, данас је почела да ради, саопштено је из ове банке.
OTP Banka Foto: Dnevnik.rs
Фото: ОТП Банка Фото: Дневник.рс

Наводи се да ова банкарска интеграција која се оцењује најкомплекснијом реализованом на овим просторима, представља стратешки потез ОТП Групе са циљем да формира водећу банкарску институцију у Србији.

Након оствареног годишњег раста кредита од 15 одсто у 2020. години, као и повећаног тржишног удела у свим осталим сегментима, нова интегрисана банка је прва у Србији када је реч о тржишном учешћу у сегменту кредита и друга по величини активе са укупно 5,2 милијарде евра.

"Интеграционо путовање које је трајало 19 месеци и које данас завршавамо, не би било успешно да није било више од 3.000 наших колега и њихове посвећености овом процесу, професионалности и стручности," истакао је председник Извршног одбора ОТП банке Србија Предраг Михајловић.

Додао је да се чинило да је у 2020. години пандемијска криза на моменте зауставила свет, али ни то није успорило настојања да се интегришу два велика система.

"Јер када знаш куда идеш, јасно видиш пут. Идеалан спој вредности, комбинација техничке напредности, врхунског корисничког искуства и традиције представља синергију најбољих решења два велика банкарска бренда, коју ће наши клијенти од данас моћи да искусе. Нова етапа је управо почела", нагласио је он.

Председник Управног одбора ОТП банке Србија и заменик генералног директора ОТП банке Мађарска Ласло Волф је оценио да је ова интеграција прекретница у историји ОТП Групе.

"Проширили смо се широм региона и органски и кроз аквизиције, а као резултат наше стратегије раста, ОТП није присутан само у 11 земаља, већ смо тржишни лидер у Мађарској, Бугарској и Црној Гори и играмо кључну улогу на неколико других тржишта - а од данас па надаље и у Србији", рекао је Волф.

Додао је да су поносни на ово постигнуће и да ОТП Група настоји да допринесе дугорочном успеху српске економије и благостању српског друштва.

Експозитуре интегрисане банке настављају да раде на истим локацијама као и до сада, њих укупно 213 широм земље.

ОТП банка, како се наводи у саопштењу, сада има највећи број банкомата у Србији, на 322 локације, а поред тога клијенти могу да подижу готовину под истим условима на још 165 банкомата МонеyГет мреже.

Спајање банака омогућава клијентима нове погодности са фокусом на унапређење дигиталног банкарства, те сада на располагању имају онлине кеш кредит и аутоматску обнову дозвољеног минуса, онлине куповину путно-здравственог осигурања, онлине активацију трајног налога и директног задужења, превремену отплату дуговања на кредитној картици.

Такође и бројне погодности за кориснике картица ОТП банке, коришћење телефона као картице, уз мЦард и АпплеПаy, П2П плаћања и пренос средстава приватним лицима путем емаила и телефона и још много тога.

Банка остаје веран дугогодишњи партнер Олимпијског комитета Србије и наставља да пружа подршку социјалном предузетништву, а кроз пети Генератор пројекат, ове године ће подржати оне који решења проналазе у дигитализацији и константном иновирању, како би подстакли бригу о екологији и очувању животне средине, наводи се у саопштењу.

У оквиру ОТП Групе послују и ОТП Леасинг Србија, лидер на тржишту лизинга у Србији по продукцији и ОТП Осигурање које пружа услуге животног осигурања преко ОТП банке, као заступника у осигурању.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести