Почела реконструкција железничке станице Инђија за брзу пругу

ИНЂИЈА: У оквиру изградње пруге за велике брзине, на деоници Стара Пазова - Нови Сад, почели су радови и на реконструкцији железничке станице у Инђији.
Brza pruga Indjija/B. Lucic
Фото: Brza pruga Indjija/B. Lucic

"Планирано је да радови трају 221 дан, па ће железничка станица у Инђији лепши и функционалнији изглед добити крајем августа 2021. године", рекао је Тањугу Ненад Станисављевић из Инфраструктуре железнице Србије.

Станисављевић подсећа да је железничка станица у Инђији изграђена 1883. године и додаје да више деценија уназад није била реконструисана.

У току су радови на обијању постојеће фасаде и демонтажи старе опреме.

Радовима је, наводи, обухваћена реконструкција фасаде, замена столарије и надстрешница, комплетна обнова ентеријера, спољно уређење, уређење станичног партера и зелених површина и озелењавање простора око станице.

Поред тога, у оквиру станице, предвиђена је и израда нових сигнално-сигурносних и телеграфско-телефонских објеката и уређаја.

Грађевинске радове на реконструкцији железничке станице у Инђији изводи руска компанија РЖД Интернешнл, у оквиру пројекта изградње отворене пруге за велике брзине на деоници Стара Пазова - Нови Сад.

Поред реконструкције железничке станице Инђија, предвиђено је и уређење станичних објеката у Сремским Карловцима и Петроварадину.

Преко реконструисане станице Карловачки Виногради биће повезана радна зона "Просјеница", док ће у Бешкој железничка станица бити изграђена на новој локацији.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести