Почела с радом гондола на Златибору

ЗЛАТИБОР: Панорамска гондола на Златибору, најдужа тог типа у свету, почела је данас да ради, а први путници кажу да је вожња била веома занимљива и да су доживели јединствено искуство.
zlatibor
Фото: Youtube Printscreen

Голд гондола је јутрос од 08.30 сати почела да превози туристе и за сада све функционише без икакавих проблема, јавља извештач Танјуга.

Нова гондола је већ привукла путнике, који могу да се провозају трасом дугом девет километара, за око 25 минута у једном смеру.

"Лепо је било, узбудљиво и занимљиво, нисмо се никад возили на овако дугој гондоли. Баш је пријатно, није хладно унутра. Деца се мало уплашила, њима је први пут. Свакако би поново дошли", рекла је једна туристкиња која се провозала гондолом са малим дететом.

Млађи мушкарац истиче да је то за њега било веома занимљиво и јединствено искуство, да је поглед фантастичан целим путем, као и да је његовој деци било веома забавно.

Мало смо стали у једном моменту, на пола, као да је нестала струја на кратко, али је гондола за три секунде наставила свој пут, каже једна девојка.

Старији господин је након вожње нагласио да тако лепа гондола нема цену и честитао онима који су је направили.

Цена вожње гондолом од Златибора до Торника је 1.000 динара у оба смера за одрасле и 550 динара за децу.

Панорамска гондола је једна од највећих инвестиција општине Чајетина.

Изградња Голд гондоле коштала је општину Чајетина 13 милиона евра, а радови су почети пре пет година.

Директорка ЈП Голд гондола Бојана Божанић рекла је раније Тањугу да Златибор са почетком рада те гондоле улази у нову еру туризма.

"У наредних седам до 10 година очекујемо да, захваљујући и гондоли, остваримо 10 милиона ноћења и доведемо миллион туриста током године на Златибор. Гондола ће омогућити и реализацију нових пројеката на њеној траси, који ће употпунити туристичку понуду разним комерцијалним садржајима", рекла је Божанићева.

Она истиче да је златиборска гондола најдужа панорамска гондола на свету.

Гондола ће током зиме радити од 8.30 до 15 часова.

"Првих 10 дана рад гондоле ће надзирати радници француске фирме Пома, чија је опрема. Сви радови су приведени крају, употребна дозвола је добијена, запослили смо довољан број радника преко агенције, тако да туристи могу безбедно да уживају од понедељка у упознавању Златибора из друге перспективе", навела је Божанићева.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести