Поново креће наградна игра Узми рачун и победи

БЕОГРАД: У циљу сузбијања сиве економије, држава поново покреће велику наградну игру "Узми рачун и победи’‘, а у новом циклусу важиће рачуни од 1. септембра.
fiskalni racun tanjug
Фото: Tanjug

Грађани, који ће на овај начин дати свој допринос у борби против сиве економије, слаће бесплатно поштом 10 фискалних исечака, вредних минимум 100 динара, преносе ‘‘Вечерње новости’‘.

Грађани ће, сакупљајући фискалне рачуне моћи, уз мало среће, да постану власници још вреднијих награда него прошли пут - аутомобила "фијат 500Л", стана у насељу Земунске капије или пак луксузног стана у Београду на води.

‘‘Учесници у наградној игри неће плаћати поштанску услугу приликом слања коверти. Биће, као и прошли пут, два круга, а све коверте које су приспеле у првом кругу наградне игре учествоваће и у другом. Правила су иста. Коверта треба да има 10 фискалних рачуна, а сваки рачун мора бити на минимум 100 динара, пишу ‘‘Новости’‘.

Први круг ће се завршити до Нове године, а право учешћа имаће сва пунолетна лица с пребивалиштем или боравиштем на територији Србије.

Право на учешће неће имати лица која су у радном односу или су на други начин ангажована за рад у кабинету председника Владе Србије, Генералном секретаријату Владе, Министарству финансија, Републичкој дирекцији за имовину, Управи за игре на срећу, Пореској управи, Државној лутрији Србије, ЈП Пошта Србије и Националној алијанси за локални економски развој (НАЛЕД), као и чланови Комисије за праћење регуларности извлачења награда и утврђивања добитника.

Наградну игру "Узми рачун и победи" најавио је министар финансија Синиша Мали.

Први пут је била организована у марту 2017. с наградним фондом вредним 135 милиона динара.

Други циклус организован је почетком 2018, имао је два круга са по четири извлачења, а у игри је учествовао чак 41 одсто грађана, који су послали 11 милиона коверата.

У овом циклусу подељена је 291 награда укупне вредности 257 милиона динара, подсећају ‘‘Новости’‘.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести