Пореска решења за паушалце искључиво у електронској форми

БЕОГРАД: Пореска управа је саопштила да ће од 13. јануара достављати решења о утврђеним обавезама за предузетнике-паушалце искључиво у електронској форми посредством портала Пореске управе (еПорези).
poreska uprava
Фото: Tanjug (arhiva)

Новоосновани предузетници-паушалци ће у року од 48 сати од дана регистрације оснивања привредног субјекта у Агенцији за привредне регистре добити решење о утврђеној обавези у електронској форми посредством портала Пореске управе.

Сваки обвезник паушалног опорезивања има приступ пореском сандучету на порталу Пореске управе, кроз које ће им бити достављана решења о утврђеној обавези.

За приступ порталу еПорези неопходан је квалификовани електронски сертификат.

Уколико приступ пореском сандучету у име обвезника врши друго лице, порески обвезник је дужан да то лице овласти.

Квалификовани електронски серитификат издају овлашћена Сертификациона тела: МУП, Привредна комора Србије, ПТТ, Halcom и E-Smart Systems. Све информације о набавци и коришћењу сертификата могу се наћи на њиховим сајтовима.

Једна од новина је и калкулатор паушалног пореза и доприноса који је на порталу Пореске управе (purs.gov.rs ) свима доступан.

Уносом задатих параметара обвезници могу сами израчунати износ месечног паушалног пореза.

Детаљније информације о систему паушалног опорезивања порески обвезници могу добити позивом Контакт центра Пореске управе (011 331 01 11), или се информисати на сајту (purs.gov.rs ) и друштвеним мрежама Пореске управе (Facebook, Twitter, Instagram).

У 35 филијала Пореске управе у Србији, на јединственом пореском месту "Ваш порезник" такође могу добити информације о систему паушалног опорезивања.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести