Пореска управа објавила календар обавеза фирми за новембар

БЕОГРАД: Пореска управа објавила је календар обавеза фирми за новембар и рокове до када оне морају да доставе неопходна документа или измире одређене финанијске обавезе.
porez
Фото: Tanjug (video arhiva)

Према том календару 7. новембра истиче рок за достављање обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма у претходном месецу као и извештаја о томе да ли је измирена обавезе запошљавања особа са инвалидитетом за претходни месец и уплаћена средстава.

До 10. новембра обавезно је подношење пореске пријаве и плаћање пореза на премије неживотних осигурања за претходни месец, као и подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец за пореске дужника из члана 10. Закона о ПДВ.

До 15. новембра послодавци су дужни да плате аконтације пореза и доприноса на приходе од самосталне делатности за претходни месец.

Тада истиче и рок за плаћање доприноса за свештенике и верске службенике, за домаће држављане запослене у иностранству и за иностране пензионере за претходни месец, као и за плаћање доприноса за самосталне уметнике и пољопривредника за четврти квартал ове године.

Такође и за подношење пореске пријаве и плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва за претходни месец, подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец, подношење обрасца ПИД ПДВ 1 за октобар ако је у њему испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно обавља промет добара у иностранство.

Рок за плаћање аконтације пореза на добит правних лица за претходни месец је такође 15. новембра, као и за плаћање акцизе за период од 16. до краја претходног месеца.

То је рок и за подношење пореске пријаве за обрачун акцизе за претходни месец, као и за подношење пријаве о обрачуну акцизе на струју за потрошњу за претходни месец и плаћање акциза.

Последњег дана у месецу 30. новембра истиче рок за плаћање акцизе за прву половину месеца као и за плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за неисплаћене зараде за октобар ове године.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести