Потписан уговор Србија воза и пет војвођанских општина

БЕОГРАД: У Влади Србије данас је у присуству министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, потписан уговор између предузећа "Србија воз" и пет локалних самоуправа у Војводини о суфинансирању железничког превоза на линији Суботица-Кикинда-Суботица.
Zorana Mihajlovic i vojvodjanske opstine/Fonet
Фото: FoNet

"Планираном реконструкцијом пруге Суботица-Сента можемо очекивати још више путника на овој линији, али ће корист осетити и привреда кад се на обновљеној прузи повећа капацитет пруге за превоз терета", рекао је државни секретар у Министарству Имре Керн после потписивања.

Он је истакао да уговор показује да су локалне самоуправе препознале да треба финансијски да помажу не само аутобуски, већ и железнички саобраћај, саопштено је из ресорног министарства. 

В. д. генералног директора “Србија воза” Југослав Јовић рекао је да је потписани уговор један од најважнијих који је та компанија као превозник потписала. “Овај уговор је пут за даље побољшање услуга и пример који би требало да следе и друге локалне самоуправе”, рекао је Јовић.

Председник општине Сента Рудолф Цегледи, која је иницирала потписивање уговора, рекао је да ће уместо гашења линије о којем се размишљало пре три године, од данас она моћи да се даље развија. 

“Железничка линија Суботица-Кикинда-Суботица има велики значај и за путнички и теретни саобраћај и представља најјефтинији и најбезбеднији вид превоза између Суботице и Кикинде”, рекао је Цегледи.

Уговор са „Србија возом“ потписали су градови Суботица и Кикинда и општине Чока, Кањижа и Сента.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести