Приватницима до пет милиона за фонд предузетничког капитала

БЕОГРАД: Фонд за иновациону делатност тражи партнера за оснивање фондова предузетничког капитала у циљу убрзавања раста стартап екосистема у Србији, саопштено је данас из овог Фонда уз објашњење да покретањем новог програма подршке Serbia Ventures, Фонд жели да подстакне приватне инвеститоре да улажу у стартап предузећа са високим потенцијалом за раст.
novac pare

Из Фонда истичу да су приватним инвеститорима са удруженим средствима, изграђеним пословним вештинама и стеченим инвестиционим искуством, од данас на располагању директни подстицај до пет милиона евра за оснивање успешног фонда предузетничког капитала.

Средства за реализацију јавног позива обезбеђена су из републичког буџета а учесници детаљне предлоге инвестиционих стратегија могу да поднесу онлајн, путем портала Фонда до 15. јуна.

Из Фонда наводе да нови вид подршке, смањује ризик приватним инвеститорима и повећава доступности финансијских средстава за развој технолошких предузећа како би постигли значајнији успех на тржишту.

Дугорочно улагање у иновациони стартап екосистем створиће перспективна предузећа са јачим пословним капацитетима, оцењују у Фонду.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести