Продаје се имовина РБВ у стечају: Директна погодба за станове и куће

НОВИ САД: Агенција за осигурање депозита, као стечајни управник, понудила је на продају непосредном погодбом двадесетак некретнина које су имовина Развојне банке Војводине у стечају, а чија вредност је процењена у распону од 410 евра до 288.000.
razvojna banka vojvodine, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

На листи понуђених некретина РБВ-а у стечају су породични стамбени објекти, њиве, воћњаци, пашњаци, индустријски објекти и стамбено-пословне зграде.

Највиша процењена вредност је за зграду текстилне индустрије у Сврљигу – 288.006 евра, а следе две зграде угоститељства у Новом Саду, које су заједно процењене на 157.000 евра и тржишни центар у Сокобањи који је вредан 121.000 евра.

Процењена тржишна вредност за стан у самом центру Новог Сада од 65 квадрата је 61.300 евра, уз напомену да решење о упису права својине није коначно, а за зграду угоститељства у Футошкој улици, што је такође у центру, 157.000 евра. Зграда угоститељства у Новом Саду у основи има 130 квадрата, али поседује први спрат и поткровље. У оквиру ње је пет пословних простора. У цену је урачуната и посебна зграда угоститељства, која у основи има 96 квадратних метара, а садржи пословни простор од четири просторије угоситељства. У напомени огласа за јавну продају наведено је да су обе зграде у девастираном стању.

У Жабљу се продаје породична стамбена зграда од 160 квадрата за процењену вредност од 47.200 евра. У напомени је наведено да је објекат изграђен без дозволе за градњу. У Зрењанину се продаје половина породичне стамбене зграде која у основи има 88 квадратних метара, а процењена вредност је 8.150 евра. За трећину породичне стамбене зграде у Вогњу, катастарска општина Манђелос, и њиву прве класе од 172 квадрата, процењена цена је 2.200 евра. У Српској Црњи на продају је половина породичне стамбене зграде која има 46 квадрата и њива 2. класе од 356 квадрата с процењеном вредношћу од 4.650 евра. У напомени се наводи да у природи породична стамбена зграда не постоји, док је на другом месту на истој катастарској парцели изграђен породични стамбени објекат бруто провршине 82 квадрата.


У виђеном стању

У објављеном огласу наводи се да се имовина купује у виђеном правном и фактичном стању, без права на накнадну рекламацију. Процењена вредност имовине није минимално прихватљива вредност, нити је на било који други начин обавезујућа или опредељујућа за понуђача приликом одређивања висине понуде.

Захтеви за учешће у јавном надметању достављају се Развојној банци Војводине АД у стечају у Новом Саду, Стражиловска 4. Пошто је реч о продаји имовине методом непосредне погодбе, рок није одређен, већ је оглас отворен док се понуђене некретнине не продају.


Половина породичне стамбене зграде са земљиштем површине 125 квадратних метара и земљиште уз њу, продаје се у Зрењанину по процењеној вредности од 10.750 евра. Решење о упису права својине у којем Развојна банка Војводине поседује половину земљишта није коначно. У Чантавиру се нуди део стамбено-пословне зграде – гвожђара са земљиштем површине 224 квадрата, по процењеној цени од 16.292 евра. Развојна банка Војводине у стечају огласила је и продају зграде индустрије намештаја и производње папира у Старој Моравици, површине 2.443 квадрата. Уз ту се продаје и друга зграда површине 58 квадртних метара. Процењена вредност је 297.000 евра.

Пашњак у Пријепољу од 205 квадрата нуди се по 410 евра.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести