Радићемо на томе да Србија буде најбоље место за инвеститоре

БЕОГРАД: Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић каже да је то што је британски Фајненшел тајмс у најновијем броју потврдио да је Србија лидер у привлачењу директних страних инвестиција показатељ да су реформе дале добре резултате.
d
Фото: Tanjug (video)

То само показује да је Влада Србије добро обавила свој посао и оправдала поверење грађана. Реформе које је зацртао тада премијер, а данас председник Александар Вучић, а које је успешно наставила актуелна влада, дале су одличан резултат, рекао је Стевановић, а наводи се у саопштењу које је медијима достављено из Министарства привреде .

Анализа британског листа, према речима Стевановића, дала је нови подстицај Влади Србије да остане на реформском курсу, а што ће Србији омогућити да остане високо позиционирана као инвестициона дестинација. 

Ови резултати су, додао је, апсолутно у функцији достизања очекиваног привредног раста, јачања политичке стабилности и међународног кредибилитета Србије.

Још ако узмемо у обзир да је само у првих пет месеци ове године остварен раст директних страних инвестиција од 17 одсто у односу на 2018. и да је стопа незапослености пала на никад нижи ниво у последњих неколико деценија, на 10,3 одсто, уверен сам да смо на добром путу, поручио је државни секретар.

ФТ је пренео да је Србија у 2018. привукла готово 12 пута више инвестиција у поређењу са економијама њене величине и да је достигла рекордни прилив по том основу.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести