Рамљак: Кредит од 80 милиона евра уз каматну стопу од 4,97 %

ЗАГРЕБ: Изванредни повереник Агрокора Анте Рамљак саопштио је данас да је са четири хрватске банке потписан уговор о кредиту у износу од 80 милиона евра, при чему је каматна стопа 4,97 одсто, на рок од 15 месеци. 
agrokor
Фото: EPA/Antonio Bat

Већ је дат налог да се та средства пусте у систем групе и свим добављачима фирми чланица концерна Агрокор. Већ од сутра почиње плаћање свим добављачима Конзума, Тиска, Јамнице, Леда и свих компанија унутар групе, рекао је Рамљак у изјави новинарима, преноси ХИна.

"Мислим да смо направили велику ствар. Исто тако, све плате су исплаћене. Тако да смо ове недеље завршили с врло позитивним и добрим резултатима", оценио је Рамљак.

Како је најавио, први који ће добити новац од тог кредита биће "неколико хиљада малих породичних пољопривредних газдинстава и средњих предузећа, који месецима нису били плаћени". 

Изванредни повереник Агрокора не види никакве проблеме с "лекс Меркатором", који је словеначка Влада упутила парламенту. 

"У контакту смо с Управом Меркатора и они су потврдили да није било никаквих плаћања нити узимања ликвидних средстава од Меркатора. Чак и поздрављам одлуку словеначке владе да именује повереника који ће пратити како Управа Меркатора функционише и каква су плаћања између Меркатора и Агрокора", казао је Рамљак одговарајући на питање како коментарише "лекс Меркатор". 

Рамљак је потврдио да је уговор о кредитном аранжману у износу од 80 милиона евра потписан с четири хрватске банке. Разговори са Сбербанком око даљег кредитирања Агрокора ће се наставити, а разговараће се и с другим банкама. 

Наиме, у данас уговореном кредитном аранжману не учествују руске Сбербанка и ВТБ банка.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести