Расписан тендер за изградњу друге писте на "Морави"

КРАЉЕВО: Војнограђевинска установа Београд огласила је набавку радова за пројектовање и изградњу друге писте аеродрома "Морава" у дужини од 2.265 метара, путем преговарачког поступка без јавног позива за подношење понуда.
а
Фото: Youtube Printscreen

Како наводи портал еКапија, у конкурсној документацији наведено је да је израда техничке документације неопходна ради потребе укључивања Аеродрома "Морава" у цивилни ваздушни саобраћај, с обзиром на то да је аеродром претежно служио као војни аеродром.

"За израду техничке документације неопходно је извођење теренских истражних радова са пратећим геодетским радовима, као и извођење осталих пратећих радова, а ради издавања сертификата аеродрома", наводи се у конкурсу.

Рок за израду идејног пројекта је 10 дана по потписивању уговора, за израду техничке документације и геодетска мерења последњи дан децембра, док је израду идејног решења потребно завршити најкасније до 31. јануара 2020.

Међу условима тендера које треба да испуне понуђачи, наводи се и да је потребно да су пре објављивања позива за ту јавну набавку извршили радове у вредности од најмање 500 милиона динара на изградњи маневарских површина.

Понуде се достављају непосредно или путем поште на адресу Војнограђевинске установе у Београду, најкасније до 19. децембра.

Отварање понуда и преговарачки поступак биће обављени истог дана.

Према ранијем писању медија, Влада Србије је донела решење којим се издваја 155 милиона динара из буџета за изградњу нове писте, јер је постојећа грађена за војне авионе који су лакши.

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести