Распродаја имовине Фиделинке, Вршачке пиваре...

После више од месец и по опет су кренуле продаје предузећа у стечају.
д
Фото: Dnevnik.rs

Одмах након укидања ванредног стања, Агенција за лиценцирање стечајних управника заказала је продају имовине тридесетак предузећа па 30 дана од објављивања огласа о продаји следе надметања за имовину која се продаје знатно испод вредности, јавним надметањем или непосредном погодбом.

Међу оглашеним предузећима током јуна и почетком јула нема звучних имена, али, опет, нађе се понеко познато широј јавности. Својевремено је у Степановићеву, надомак Новог Сада, пословало предузеће „Медитекс”, чија је делатност била производња санитетског материјала. Фирма одавно не ради, али је остало имовине која се води на име „Медитекса”. Агенција за лиценцирање стечајних управника продаје по почетној цени од мало више од 3,6 милиона динара две зграде, земљиште  од 1.636 квадратних метара и помоћну зграду, али не у Степановићеву, већ у Брадарцу, у општини Алексинац.

3,1 милион динара вредност куће предузећа „Палић Суботица”

Од некада познате фабрике намештаја „Крамер” из Куле остало је још непокретне имовине па ће се овога пута продавати више зграда и помоћних објеката, величине од стотину до више од пет стотина квадратних метара, по почетној цени од близу седам милиона динара. Иметак „Крамера” налази се у Кули. 

Од непокретности Индустрије пива и сокова АД „Вршачка пивара” у стечају продаваће се магацин површине 196 квадрата изграђен у Нишу без грађевинске дозволе по почетној цени од 588.000.000 динара.

588.000.000 динара магацин без грађевинске дозволе

На продаји ће бити и имовина „Фиделинке” у Суботици, али фирме „Фиделинка–некрентине”, чија је делатност била куповина и продаја властитих непокретности. Агенција за лиценцирање стечајних управника заказала је овога пута продају породичне стамбене зграде површине 111 квадраних метара, помоћне зграде од 70 квадрата и земљишта уз те некретнине од 307 квадрата. Процењена вредност тог капитала је 7.750 евра по средњем курсу НБС-а.

За мало више од 3,1 милиона динара продаваће се кућа за породично становање величине 96 квадрата и гаража од 19 квадрата, које припадају предузећу „Палић Суботица” ДОО, чија је делатност била пољопривредна производња.


За „Унихемком” 113 милиона динара

Убедљиво најскупља имовина предузећа у стечају је новосадског „Унихемкома” за производњу, промет и услуге на Булевару војводе Степе 44. Имовину, коју чини више погона на Футошком путу у Новом Саду, затим у Београду, Кули... Агенција за лиценцирање стечајних управника продаје крајем јуна по почетној цени од 113 милиона динара...

Вредну имовину има и београдско предузеће “Радник”, чија је пословни простор од близу 4.000 квадрата на Панчевачком путу  бити понуђен купцима непосредном погодбом по процењеној вредности  од близу  11 милиона динара.


У Гајдобри, у општини Бачка Паланка, стечајни управник продаваће по први пут покретну имовину предузећа ДОО „Униврзал” за комуналну делатност, промет и угоститељство. Заинтересовани могу купити алат по почетној цени од 177.000 динара, канцеларијски намештај од 273.000 динара и опрему из Млечног ресторана.

З. Делић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести